site stats

Laatste film Pixar én Disney

Knappe animatiefilms zoals Toy Story, Finding Nemo en The Incredibles zijn alle het resultaat van de samenwerking tussen de studio’s Disney en Pixar. De eerste zorgt voor de distributie en promotie van de films; denkwerk, schrijfwerk en productie zijn voor de rekening van Pixar. Het contract dat beide partijen hebben ondertekend, is nog goed voor één film: Cars. Daarna wil Pixar de samenwerking opgeven en zelf alle productiekosten betalen waardoor ze de rechten en de volledige opbrengst van de films kunnen behouden. Geniet mee van de laatste samenwerking tussen Disney en Pixar met deze teaser trailer van Cars.
UPDATE: Ondertussen heeft Steve Jobs de plooien gladgestreken en is Pixar onderdeel van de Disney-groep.

      
Geschreven door Stefaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *