site stats

And the Oscar goes to…

De 78ste Oscaruitreiking in het Kodak Theatre in Los Angeles kende een onverwachte ontknoping. Niet de favoriet Brokeback Mountain maar Crash werd uitgeroepen tot beste film van het afgelopen jaar. Deze film was goed voor nog twee Oscars: eentje voor beste origineel scenario en eentje voor beste montage. De film van Ang Lee moest genoegen nemen met de prijs voor beste soundtrack, best bewerkt scenario en beste regisseur. In totaal wonnen vier films elk drie Oscars. King Kong en Memoirs of a Geisha scoorden kwantitatief even goed als Crash en Brokeback Mountain, maar kregen minder belangrijke prijzen. En ja hoor, ook Reese Witherspoon mocht voor haar rol in Walk the Line een Oscar in ontvangst nemen.

      
Geschreven door Stefaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *