site stats

Het beste moet nog komen

De Parelvissers

opgelet, bevat spoiler!
De laatste aflevering van De Parelvissers zit erop. Voor diegenen die de ontrafeling niet zagen (foei!): Jan De Ridder pleegde zelfmoord nadat hij zowel privé als zakelijk door zijn vrienden bedrogen werd. Vandaag raakte bekend dat Woestijnvis aanvankelijk de bedoeling had om de formats van De Parelvissers ook echt uit te zenden. Elke week zou naast de dramareeks ook een aflevering van De Parelvissers, waaronder de omstreden Testamentenshow, worden uitgezonden. Wij zijn vanaf volgende week Parelmissers, maar hoe vond jij de afloop?

      
Geschreven door Stefaan

11 Reacties

 1. Stefaan

  De Parelvissers was een echte topreeks! Niet alleen de acteerprestaties, maar ook de muziek, de camerabewegingen, de montage (…) waren van topkwaliteit. Wanneer mogen we ons aan de eerste Woestijnvis-film verwachten?

 2. fréderic

  stoem einde!!

  had van iemand met het talent van Tom Lenaerts toch wel een beter programma verwacht..

  Enige goeie aflevering vond ik de voorlaatste de 1-4 waren gewoon weg pokke saai en dan ineens krijg je de 5de aflevering te zien en denk je ‘mja er kan mssn toch nog wel
  iets spannends in dit programma gebeuren’ maar dan..

  een ongelooflijk teleurstellend einde waar het enige lichtpuntje mssn nog de mooie montage uit de helikopter was..

  Owk het einde mag dan al origineel zijn maar toch… door het feit dat ze hem zelfmoord laten plegen maken ze niet alleen een zwakfiguur van Jan De Ridder (wie kan er nu niet om met een gezonde dosies stress in zijn leven :-P) maar verbrotten ze ook nog hun enige kans op een beetje spanning in deze serie.

  Ik moet toegeven dat het iets of wat voorspelbaar had geweest mocht Jan nog in leven geweest zijn maar desalniettemin had het volgens mij toch nog spannender geweest dan gelijk dat het nu was…

  Goeie raad aan Tom Lenaerts: Blijf bij uw quizke!

 3. stijne

  Drama hoeft geen adrenalineopstoten of zweetuitbarstingen op te wekken. Hier draaide het rond emotities, relaties, intriges enz…
  Eenvoud siert, en ook al was het einde redelijk voorspelbaar (mss hadden ze moeten werken met verschillende open eindes?) ik denk dat het daar niet om draait.
  Je moet kijken naar het geheel. En daar heeft Woestijnvis (Tom Lenaerts incluis) weer zéér sterke televisie gebracht.
  Een pareltje
  😉

 4. maarten

  Hoewel ik niet zo veel van de serie gezien heb moet ook ik toegeven dat er heel wat boeiende stukken inzaten zoals het Parijs-verhaal, en de onthulling van de camera’s,…

  Mooi werk dus ook de soms een voudige maar zeer sfeervolle muziek voegde een mooi pluspunt toe aan het al goede geheel (die pianoakkoorden doen het em altijd he). Voor mij een goede serie.

 5. Jef

  De ontknoping vond ik ook niet super…
  Ik had er gewoon veel meer van verwacht.
  De 5 afleveringen ervoor waren van zo’n klasse dat ik een zeer sterke plot verwachtte.
  De ontknoping was goed maar niet zo goed als de rest van de serie.

 6. peter

  Absoluut niet akkoord met Fréderic: zuiver actie of zo gebeurde er mss niet veel, maar die eeuwige spanningen, ergernissen, geheimen, complotten die elkaar in sneltreintempo opvolgden waren fantastisch.
  Elke keer heel hard uitgekeken naar de volgende aflevering en die heeft me geen enkele keer ontgoocheld.
  Ik had even schrik dat het einde of banaal of voorspelbaar of bij de haren getrokken ging zijn, maar deze ontknoping was ongetwijfeld de enige goeie.
  Ik blijf erbij: zowat de beste fictie van de laatste jaren, zeker nu Witse met de week ridiculer wordt.

 7. Brenda

  Late comment misschien, maar ik wou toch ook even mijn mening daarover zeggen 🙂 Ik vond de Parelvissers zeker een van de betere programma’s van het moment. De afleveringen zelf waren af en toe een beetje saai te noemen, maar op de een of andere manier bleef ge toch maar elke week weer kijken hé 😉
  Ik vond de laatste aflevering net de beste: heel veel spanning, eindelijk antwoorden en ook à ntwoorden en geen open eindes: je wordt als kijker toch tevreden gesteld.
  Toch ook met een beklemmend gevoel achtergebleven hoor, na al die tijd heb je ondanks alles toch wat sympathie met de personages en ook wel met Jan. heel schoon gedaan als ge tmij vraagt.

 8. Eveline

  Even een heel erg late reactie ; maar ik heb de laatste aflevering pas afgelopen week kunnen aanschouwen. Ik vond het een geweldige serie, waarbij de laatste aflevering zeker niet moest onderdoen voor de rest. Eindelijk nog eens wat vlaamse fictie van niveau ! De ontknoping was misschien niet de meest wereldschokkende maar waarschijnlijk zou een andere het geheel ongeloofwaardig maken. ( Al hoopte ik stiekem op een ‘ 8 femmes’ -achtige plot ; Jan volgt alle intriges via de camera’s en pleegt na het zien van zoveel verraad zelfmoord ). Het verbaasde me wel dat er niets meer gebeurde rond Guido , Dick, Xavier en de verkoop van het bedrijf. Ze zaten daar al drie afleveringen over te konkelfoezen en elkaar te beschuldigen , waarna er niets meer over werd gezegd. Verder niets dan lof!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *