site stats

VRT klantendienst

Goed nieuws voor wie weleens een klacht of opmerking heeft over een VRT-programma. Vanaf deze zomer start de VRT met een klantendienst. “We hopen iets bij te leren van de kijker”, zo zegt woordvoerster Diane Waumans. STEW, die elk jaar toch een dertigtal van de in het persbericht vernoemde 250.000 mails voor zijn rekening neemt, is er alvast tevreden mee.

      
Geschreven door Ewoud

23 Reacties

 1. jozef Oosterlijnck

  Als de gewone kijkers reeds bij sommige programma’s gestoord worden doo de te luide achtergrondmuziek, dan is dit zeker zo voor de ouderen en gehoorgestoorden. Die muziek heeft wel haar funtie, maat het kan niet dat zij de dialogen overstemt en de verstaanbaarheid volledig wegneemt. Dit probleem stelt zich dikwijls en bij velen, maar is blijkbaar nog niet doorgedrongen tot uw diensten. Ik hoop dat u hieraan kan en wil verhelpen. Met dank.

 2. rummens luc

  ik vind het ongehoord dat ik als belastingbetaler niet kan mee kijken naar een programma over jaap kruithof.
  ongehoord schandalig dat jullie een programma als laatste eerbetuiging op canvas+ plaatsen in de hoop om zo leden te werven.
  jullie hadden beter tijdens zijn leven hem een beetje meer aan het woord gelaten ipv al die zever van jullie tegenwoordig.
  als belastingbetaler eis ik meer info en eerlijkere duiding.

 3. Frederik Van Hoey

  Spijtig dat in de prachtige tv-series die uitgezonden worden zoveel gevloekt wordt.
  In feite wordt er gezegd. “God verdoem mij”!
  Begrijp ik dat het zo slecht gaat met ons, als we dit aan God vragen.
  Is het niet mogelijk van vb “potverdorie” of zoiets te zeggen in de plaats?
  Soms kijken kinderen, pubers, ook naar tv series en horen deze woorden.

  mvg

 4. Walter Van Goethem

  Wat mij erg stoort is het geluid van het naar adem happen bij de nieuwslezers. Ik vind Wim De Vilder een sympatieke nieuwslezer, maar hij moet zijn S’en en Z’en beter uitspreken. Dus niet gijzelaarsch of zjeilen. Ook akkoord met bericht van 13 januari 2009. Erg storend.

 5. Kurt Verheyen

  Schaam jullie, VRT. Gisteren hoorde ik tot mijn verbazing op jullie zender dat enkel Club Brugge de eer van het Belgische voetbal hoog moest houden. Over KRC Genk werd met geen woord gerept. Beelden van de doelpunten kwamen pas vanmiddag op het journaal. Bij mijn weten behoort Limburg toch ook nog tot Belgi√ę of zijn jullie daar aan de Reyerslaan te dom voor om dat te weten. Brugge ligt nog verder van Brussel dan Genk, om jullie kennis van aardrijkskunde een beetje bij te schaven.
  Ik ben het discriminerende gedrag van jullie meer dan beu. Ook wij Limburgers betalen mee voor de staatszender.

 6. Emmy

  Was Kim Clijsters maar niet teruggekeerd in het tenniscircuit… Jammer dat ik het moet zeggen, maar VRT heeft daar alle schuld aan.
  Als Kim tennist (of het nu in een gewoon tornooi is in Toronto of een grand-slam), moet alles wijken.
  Vinden jullie het normaal dat trouwe Canvas-kijkers op hun honger blijven zitten telkens Kim ook maar een voet op het tenniscourt zet ? Programma’s worden verzet naar een later uur, uitgesteld naar volgende week, …
  Het wordt hoog tijd dat de VRT een eigen kanaal op de kabel brengt voor Sporza !

 7. MARCELIS LILIANE

  Gaag wou ik mijn klacht kwijt in verband met dien tennis,of voetbal of koers of wat dan ook,moeten andere kijkenrs dan alrijd wijken voor sport,dan vraag ik mij af waarom digitaal bestaat ,en dat jullie de mense die hun dagelijs programma moeten missen met hun ergernis blijven zitten.
  ALS TER ZAKE AL MOET WIJKEN DAN IS HET VER GEKOMEN
  en de laatste show laat die figuren daar achtzann weg dat is heel storen en je wordt afgelijd dat je niet naar de geintervieuwde mensen luisterd,zonder te zwijgen van de klank die constant verandert,srry herman maar ik heb je twee dagen gemist

 8. Louis

  Nu is er eindelijk eens een goede politiereeks,nl. Montalbano, en nu vindt de VRT het nodig om een stomme extra nieuwsuitzending van een half uur in te lassen ivm de nieuwe trainer van de Rode Duivels. Doen ze het nu expres om de kijkers naar de digitale tv te laten overstappen? Waar is de professionaliteit van vroeger toch gebleven?

 9. Oeyen Roger

  De uitzending “China voor beginners” van 25/10/09 was niet te genieten omdat de achtergrondmuziek de dialogen volledig overstemde .
  Geregeld zitten wij met de afstandsbediening in ons hand om het geluid te dempen van de muziekjes die een programma inleiden, of die bedoeld zijn om het geheel wat op te fraaien . Het geluidsniveu bij reclamebeelden is werkelijk irriterend luid .
  Kan dat niet anders ?

 10. Oeyen Roger

  De uitzending “China voor beginners” van 25/10/09 was niet te genieten omdat de achtergrondmuziek de dialogen volledig overstemde .
  Geregeld zitten wij met de afstandsbediening in ons hand om het geluid te dempen van de muziekjes die een programma inleiden, of die bedoeld zijn om het geheel wat op te fraaien . Het geluidsniveu bij reclamebeelden is werkelijk irriterend luid .
  Kan dat niet anders ?

 11. Frederik Van Hoey

  Een tijdje geleden op radio 2 was Helmut Lotti te gast bij Verschueren op zondag in Alla prima.

  Moet zeggen.
  Conscience leerde zijn volk lezen.
  Helmut Lotti leerde zijn volk zingen en vloeken…..
  Wat was dat een vloek zeg toen hij Lucien Van Impe tegenkwam.
  Spijtig. Velen luisteren naar dit programma.
  Opgepast h√©. Hij is niet de enige die vloekt op radio en TV….

 12. daniel

  zaterdag was het weer eens dat een programma moest ruimen voor sport en dat terwijl er al een zender is. ik denk dat ze beter echt eens een canal zouden maken met programmas zonder sport.zo dat andere programmas niet moet weg vallen voor weer eens een of ander sport programm dat er all zo veel z

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *