site stats

Tiznit Express (slot)

Eindelijk: DE FINALE. Wij willen meteen ook alle kijkers bedanken voor hun trouw aan het programma, de deelnemers voor hun sportieve omgang met elkaar en de crew voor de vaak erg lange dagen/nachten. Vandaag merkten we overigens dat Dries’ kantoor dezelfde naam draagt als dat in Recht Op Recht.

      
Geschreven door Ewoud

34 Reacties

 1. peter

  Had er toch wat meer van verwacht, waarom laat het stewteam zich niet inspireren door een verhaal waarin sprake is van 7 combis voor de deur?
  Wordt met de grote knal in de song trouwens bedoeld wat ik denk dat er mee wordt bedoeld? In dat geval trek ik mijn voorgaande kritieken in alle eerlijkheid in.

 2. Michielus

  Ik heb het nu pas bekeken en kan dus nu pas commentaar geven, maar toch bedankt voor het verlangen naar mijn kritiek 🙂

  Eigenlijk vind ik vooral het einde (Kenzoland) goed gevonden. De verwijzing naar het ongelooffelijk schrale ventiel (en lied in zijn geheel) uit Robs creatie kan ik bijvoorbeeld wel waarderen.

  Over de ‘echte’ aflevering zelf… Uiteraard is het dik inorde maar echt extreem onder de indruk was ik niet. Vraag me niet waarom, de charismatische sublimiteit was gewoon wat afwezig. Ik kan niet zeggen dat er slechte dingen inzaten maar er zaten precies ook minder echte knallers tussen.

  Wel enkele opmerkingen nog:

  1. De beelden van de rellen hadden naar mijn mening beter geselecteerd mogen worden. Vooral het stuk waar de vrouw iets zevert, aangezien het niet echt verstaanbaar noch leesbaar is. Het zou leuk zijn mocht er daar een echt schitterend passende “quote” gezeten hebben.

  2. Wanneer Ewoud de opdracht uitlegt, moet hij opvallend hard glimlachen. Ofwel had hij moeite om zijn lach in te houden (aangezien hij al wist dat alles doorgestoken kaart was), ofwel trok hij bewust zo’n belachelijk gezicht. Ik hoop het eerste.

  3. Bij de opnames in het bos is er op een bepaald moment storend gekraak van een tak te horen.

  4. Als Rob met het gigantische budget van VTM (of moeten we zeggen MTV) al geen land kan vinden, denk ik dat het niet echt realistisch is om aan Kenzoland te denken bij het winnen van 10 000 euro. Voor die prijs kan je nog niet eens de Stew-faciliteiten naar behoren vernieuwen.

 3. Stefaan

  Achteraf gezien hadden we misschien beter de bezoeker van deze website laten beslissen wie zou winnen. Al zou het op die manier wel niet meer spannend geweest zijn.

 4. Michielus

  Om nog even op mijn post terug te komen: de kristische opmerkingen moeten uiteraard met een korrteltje zout genomen worden. Ik heb inderdaad zitten muggenziften en het “ervoor gedaan” zoals men wel eens zegt…

  Dat ik in werkelijkheid jullie werk altijd ten zeerste apprecieer is vanzelfsprekend, het is nogal saai om dat er altijd terug bij te zetten.

 5. Laurien

  Geweldige aflevering! Altijd al gehoopt da Kenzo zou winnen trouwens ;). Moest ik nog geen Robiaan zijn, ik zou direct inwoner worden van Kenzoland… Ik zeg altijd …(da een he) tegen een ventiel :-P. Oja manne begint is rap met een tweede reeks he, ik hou da ni vol zonder Tiznit Express… Heel de week zitten wachten op da ene filpje ;-).

 6. Peter-Jan

  Mooie einde op een bedje van de Parelvissers, het Journaal, Peking Express, de doordeweekse quiz met loze vraag en Robland, overgoten met het gesmaakte STEW sausje!

 7. To

  Gekonkelfoes in de gangen van Woestijnvis: “Die mannen van STEW zijn écht goed bezig!”.

  Proficiat! Los van het verhaal en of dat nu wel of niet goed (genoeg) was, vind ik het geweldig om te kijken hoe jullie alles gemonteerd hebben. En dà t is *dik* in orde!

 8. Laurien

  één klein opmerkingetje over het geluid, dat van die tak is ni erg – zo’n dingen gebeuren in een bos 😉 – maar ik vind wel dat het geluid van de stemmen op het einde wat luider mocht zijn… De muziek overheerst en tis nogal moeilijk alles te verstaan, maja, wie let daar nu op… Knap gedaan!

 9. Ewoud

  Op de dvd (vermoedelijk dit najaar) wordt het filmpje waar nodig nog versterkt. Tijdsdruk en ander werk lieten ons niet toe op alle auditieve details even nauwgezet te letten 🙂
  Ter compensatie voorzagen wij wél al zinguitvolleborstmee-ondertitels bij de Kenzoland Hymne.

 10. fréderic

  Leuk idee van Kenzoland misschien dat dit een populairder land zal worden dan dat van eene zekere Rob -flop-Vanoudenhove..
  nog een vraagje ewoud, wanneer mogen we de schitterende soundtrack van kenzoland in de winkels verwachten?

 11. yahnicka

  Ondanks de vele mankementen die michielius, i ,mannelijk hierboven reeds heeft aangehaald 😉 heb ik toch hartelijk gelachen.

  Is mijn humorpeil nu ondermaats?

  Kenzo is mijn held!

  Wat is jullie volgende project eigenlijk?
  (ik stel voor: zet even vtm of vt4 op) (vitaya is anders ook flink bezig)

 12. Stefaan

  Inderdaad, tegenwoordig zijn er zoveel ‘interessante’ reality-programma’s (vooral op VTM) waar ge hilarische parodieën op kunt maken. Vooral Schoon en Meedogenloos op KANAALTWEE en Onder Hoogspanning op VT4 komen voor ons in aanmerking.

 13. Pingback: Asfaltkonijn » Tiznit Express - De Finale.

 14. Lieven

  Subliem einde; de muziek valt prachtig samen met de beelden, de acteurs zijn getalenteerd, de verschillende camera’s zijn grappig…

  …beter dan Peking Express…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *