site stats

The Da Vinci Code

The Da Vinci Code

The Da Vinci Code is, alle protesten en kritieken ten spijt, absoluut geen slechte film. De verfilming van de populaire roman van Dan Brown lost de meeste van onze verwachtingen in. De film mag dan wel heel dicht bij het boek gebleven zijn, The Da Vinci Code van Ron Howard blijft een spannende religieuze thriller waarin de personages gespeeld worden door topacteurs (Tom Hanks, Ian McKellen, Jean Reno). Ook de scènes in het Louvre, de knappe virtuele shots waarbij de camera doorheen een piramide travelt, de indrukwekkende flashbacks en de schitterende muziek (Hans Zimmer) zijn de moeite waard. Toch ook enkele minpunten: de raadseltjes lijken te gemakkelijk, in bepaalde scènes wordt de informatie als het ware door de strot van de kijker geduwd en de film heeft veel te weinig spannende actiescènes. Desalniettemin, zoals gebruiker Warren al opmerkte, een aanrader.
UPDATE: Ondertussen zouden er plannen zijn om ook Angels and Demons (Het Bernini Mysterie) van Dan Brown te verfilmen.

      
Geschreven door Stefaan

6 Reacties

 1. Ewoud

  De muziek van Zimmer is bij momenten magistraal. Geweldig waren ook de flashbacks die al wandelend tot leven kwamen in het hedendaagse landschap. Niet te vergeten: Audrey, die eveneens schitterend werk leverde.

 2. Warren

  Ik had wel graag een pauze gehad om eten bij te gaan halen. Zeker in een film van 2 en een half uur.
  De verfilming van het Louvre op het einde was inderdaad heel mooi.
  Ik hoop Tatou nog verder tegen in andere films te komen. Het is echt een goede actrice.

 3. rumBaut

  Ik ben de Da Vinci Code vorige week gaan zien in de kinepolis van Hasselt en nee, niks zo storend als een 10-minuten-durende pauze waarna
  1. de sfeer gebroken is en;
  2. de halve zaal het nodig vind als een op hol geslagen fokschaap popcorn te kauwen.

  Maar voor de rest: absoluut steengoede film! Ik hou normaal niet echt van dit genre films, maar deze is zeker wel de moeite! Ronduit geniaal hoe de doordachte puzzel van 1001 stukjes in elkaar past.

  Ps: wanneer worden de geheime stew-symbolen in de Da Vinci Code bekend gemaakt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *