site stats

Attack of the Clones

met dank aan gebruiker Warren voor de tip
Het gaat van kwaad naar erger bij De Persgroep. Niet alleen komen steeds meer chantagepraktijken uit het kamp van Dag Allemaal aan het licht, ook Het Laatste Nieuws verlaagt zich tot schrijnende manipulatie in zijn berichtgeving. Bekijk een foto (via pdw) uit de berichtgeving rond de Stille Mars.
UPDATE: HLN heeft gereageerd.

      
Geschreven door Ewoud

4 Reacties

 1. Michielus

  Inderdaad, de omcirkelde mensen zijn duidelijke herkenningspunten, maar meestal zijn ook alle buren die er naast staan gekopieerd.
  Ik denk (net zoalsop de link vermeld wordt) dat het puur voor de layout gedaan is. De oorspronkelijke compositie was een beetje leeg in de rechteronderhoek en dat oogde niet perfect.

  Het is echter wel de vraag waarom ze dan 1. bijna het volledige publiek om zeep hebben geholpen ipv enkel het onderhoekje en 2. of het manipuleren van nieuwsfoto’s wel terecht is als het enkel en alleen om layout-redenen gaat.

  PS: idee van nummering in de tekst afkomstig uit “Handboek Openbare Financiën ;))

 2. stijne

  blijkbaar heeft het laatste nieuws even gereageerd:

  – ‘Sommige deelnemers aan de witte mars zijn twee keer te zien….’ –
  – ‘Het heeft niets te maken met beeldmanipulatie. door een technische fout werd de kloonstempel ingeschakeld en werd een deel van de foto gekopieerd.’ – (via pdw opnieuw)

  wat dus duidelijk zever is, dat gebeurt niet eventjes zomaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *