site stats

Be wise, link twice

met dank aan gebruiker Tom voor de tip
Ben je iemand die zich graag inzet voor het goede doel? Dan is de nieuwe gsm-operator Ello je op het lijf geschreven. Helaas zijn de tarieven bij de hoogste uit gsm-land. Ons advies: word Simyo en geef het door jou bespaarde bedrag aan een goed werk naar keuze. Belminuten zijn immers niet fiscaal aftrekbaar.
Onze tweede link is een troost voor wie zich dezer dagen tijdens zijn talrijke pauzes doodergert aan de belspelletjes op onze commerciële netten: het kan nog erger.

      
Geschreven door Ewoud

11 Reacties

 1. Michielus

  Hahahahahaha, wat een ongeloofelijke geit!
  Het loopt de laatste tijd toch wel de spuigaten uit met taalfouten in het openbaar… Ik stel daarom voor dat de VRT naast sporza (voor sport), ketnet (voor kinderen) en hun droom voor een apart cultuur-aanbod ook eens begint te denken aan een taal-kanaal.

 2. AP.n

  Niet alleen taalfouten, maar tegenwoordig zijn er ook rekenfouten te vinden in die leuke belspelletjes. 55+80×4-70= 1080 volgens VTM, 473 volgens “een opmerkzame lezer” van Het Niewsblad en 308 volgens Nico Maes, een schooldirecteur.
  VTM woordvoerder verdedigt hun uitkomst met volgende woorden: “Maar bij die spelletjes gaat de vraag dikwijls verder dan de rekensom. Meestal zitten er sleutels in verborgen.”
  Welke sleutel? Vraagt men zich dan af…
  (bron: Het Nieuwsblad, 15 juni 2006)

 3. Ewoud

  Die spelletjes hebben een uiterst ingewikkelde oplossingsleutel. De opdracht is ‘MAAK DE SOM’ of ‘TEL ALLES OP’. Neem dat maar letterlijk, want ze moeten als volgt opgelost worden.

  Stel dat er volgende bewerking staat

  ZES – DRIE,
  X VIJF,
  + TACHTIG

  Dan moet je alles optellen, dus
  (6-3) * 5 + 80 = 95
  6 + 3 + 5 + 80 = 94
  tACHTig = nogmaals 8
  de D en de I uit DRIE = 500 + 1 = 501 (romeins)
  X = 10
  de V en de I uit VIJF = 5 (V) + 1 (I) + 6 (VI) = 12
  de C en de I uit TACHTIG = 100 + 1 = 101

  Brengt een totaal van 821.
  Meestal wordt dat dan pas drie dagen later en na het geven van de tips ’82 . ‘ en ‘ . 21’ geraden.
  (ook voor bovenstaande Nieuwsblad-bewerking komt het uit, let op: L = 50)

 4. Michielus

  Het zijn natuurlijk raadsels voor iets hé. De échte dommerikken zijn in mijn ogen toch niet de mensen die zo’n gekke opgaves bedenken, maar wel diegenen die hun geld verkwisten door mee te spelen!

  De opgave is misschien niet helemaal eerlijk, maar iedere mens met een minimale portie gezond verstand weet dat die belspelletjes puur geldklopperij zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *