site stats
Adrift

Adrift

“Jongens, ik heb nog 1000 euro over uit onze studentenkas. Willen we eens een film maken?” Dat moet de maker van Adrift gedacht hebben, toen hij aan zijn prent begon. Met het jacht van nonkel Rudy, een handvol derderangsacteurs en wat badkledij kon hij aan de slag.

Het verhaal is simpel: in volle zee nemen zes opvarenden van een gezellig bootje, een frisse duik in het water. Probleem? Ladder vergeten uit te hangen. En enkel baby Sara bevindt zich nog aan boord. Dat denken we tenminste, want de baby komt zelden verder dan het bed van de kajuit, zonder raampjes en dus perfect shootbaar in pakweg de slaapkamer van de regisseur. Zo zijn de meeste beelden trouwens: het aantal overzicht-shots (helikopterbeelden of vergezichten) is zo beperkt en monotoon, dat we niet versteld hadden gestaan de regel ‘met dank aan stedelijk zwembad Kessel-lo’ in de generiek aan te treffen.

Aan de scènes in het water -het script was toen kennelijk mee in het water gevallen- lijkt maar geen einde te komen. Even hadden we gehoopt dat die haai waarover sprake was, toch kwam opzetten, maar het bleek ijdele hoop. Hoe konden we het vergeten: haaien kunnen niet tegen chloor. Een afrader dus, deze film, die gelukkig niet meer dan enkele acteurs en een tweetal dagen filmtijd lijkt gekost te hebben. Als je toch gaat kijken, blijf dan zeker zitten bij de hilarische (bij de tiende naam hebben ze het al over de catering) aftiteling. Of we het zelf beter hadden gekund? Natuurlijk niet, nonkel Rudy had ons nooit toegestaan met een mes in zijn -oeps, plot verklapt- boot te steken.

      
Geschreven door Ewoud

4 Reacties

  1. Pingback: STEW.be » Toeval bestaat niet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *