site stats

In US and A women can vote, but horse cannot?!

You saying my wife is dead? High five!

De laatste keer dat er zo vaak en zo hard gelachen werd tijdens een filmvoorstelling, ligt ver in het verleden (en is misschien zelfs onbestaand). Borat, Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan is meesterlijk en moet iedereen gezien hebben. Borat Sagdiyev is een seksmaniak, racist, jodenhater en vrouwonvriendelijk (een doorsnee Kazach zeg maar). De cultuurschok die hij ondergaat wanneer hij in de US and A aankomt, is dan ook fenomenaal en spijs voor hilarische fragmenten. Wat deze film zo goed maakt, zijn de vaak verbijsterende reacties van de nietsvermoedende Amerikanen die worden beetgenomen. Enig minpuntje: de naaktscène in het hotel mag dan wel de climax zijn van de film, maar ging, ons inziens, iets te ver. Wie na het zien van Borat de trailer opnieuw bekijkt, zal ook merken dat enkele fragmenten nooit het scherm hebben gehaald, wat doet vermoeden dat tijdens de postproductie heel wat scènes zijn gesneuveld. Alleszins: deze film is technisch heel simpel en daardoor ook heel goedkoop om te maken, maar de winsten zijn nu al torenhoog. Geen wonder dus dat de grote filmstudio’s gevochten hebben voor de rechten van Bruno, het vervolg op Borat. Hope you like! Wij alvast wel.

      
Geschreven door Stefaan

1 Reactie

  1. Gordyn

    Fijn om weten dat de australier ‘Bruno’ ook zijn eigen film krijgt.
    Zo heeft Sacha Baron Cohen zijn eigen triologie, met elk een typetje.

    Borat staat alvast bovenaan mijn one to see list !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *