site stats

En wat met het HHH?

Deze week werd, met de verkiezing van de meters en peters, de strijd om de monumenten pas echt goed ingezet. De winnaar krijgt extra middelen uit het monumentenfonds voor een grondige restauratie. Onze keuze voor Vlaams-Brabant was noch de Herisemmolen, noch de Tumuli of het Tuchthuis in Vilvoorde, maar wel het Heilig-Hartinstituut in Heverlee. Dit schoolgebouw kan dan wel onmogelijk een monument genoemd worden, het 19e eeuwse complex heeft wel nood aan een stevige opknapbeurt. De laatste grote ‘herstelling’ dateert immers van 2002: toen werd de wand van één klaslokaal volledig vernieuwd.

      
Geschreven door Stefaan

3 Reacties

  1. Jasmien

    En laten we vooral niet de bouw van nieuwe lift vergeten, waarvoor het vijfde jaar KSO en kleine twee jaar geleden plaats voor moest ruimen. De toiletten daarentegen dateren wel degelijk nog steeds uit de 19e eeuw, een monument op zich.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *