site stats

Kruistocht in spijkerbroek

Kruistocht in spijkerbroek

Gisteren ging de familiefilm Kruistocht in spijkerbroek, naar het gelijknamige boek van Thea Beckman, in wereldpremière in Metropolis Antwerpen. Wij konden deze kans niet laten schieten en trokken met een cameraploeg naar Antwerpen voor een interview met regisseur Ben Sombogaart en componist Ozark Henry.
Deze laatste is verantwoordelijk voor de knappe titelsong Weekenders.
Kort iets over de prent zelf. In tegenstelling tot wat de teaser doet vermoeden, gaat het niet om een Nederlandstalige, maar Engelstalige coproductie. Eerlijk toegegeven sloeg de film wel wat tegen, maar dat valt misschien te verklaren door het feit dat het doelpubliek kinderen zijn van een jaar of tien (aldus Ben Sombogaart in het persdossier). Kruistocht in spijkerbroek is voor het oudere publiek iets te simpel en de acteurs werden niet altijd met de grootste zorg gecast. Toch zitten er enkele zeer knappe shots tussen (dat mocht ook wel met een budget van twaalf miljoen euro) en ook de montage is bij momenten ijzersterk. Wat volgt is een interview met Piet Goddaer die debuteerde als filmcomponist, gevolgd door het volledige interview met Ben Sombogaart.

      
Geschreven door Stefaan

10 Reacties

 1. The good

  Fijn dat jullie dergelijke reportages willen maken. Ik heb echter enkele opmerkingen in verband met het interview met Piet Goddaer. Misschien is het wel aan te raden om te denken aan een aankoop van een statief. Ten eerste omdat de camera heen en weer schommelt, in- en uitzoomt en constant pant van links naar rechts. Dit is zeer vermoeiend om naar te kijken. Ook het geluid was niet echt denderend. Ik weet dat het niet goedkoop is, maar een interview kan afgenomen worden met een microfoon. Dit komt de kwaliteit enkel ten goede. Wat mij echter ook een beetje stoorde was dat het gefilmd was uit een kikkerperspectief. Piet Goddaer is misschien wel een grote mens, maar het contrast qua hoogte beperken tussen Ewoud en Piet kan geen kwaad.

  Voor de rest echt heel leuk dat jullie er jullie tijd in steken en er heel veel moeite voor doen. Het levert echt toffe kijkminuten op. Keep up the good work.

 2. The good

  Ik wil wel nog even vermelden dat ik nu net zie dat het interview met Ben Sombogaert precies wel met statief is opgenomen. Het beeld is dan ook veel aangenamer. Enkel nu het geluid nog jongens. Mijn excuses voor de ietwat voorbarige reactie van daarnet.

 3. Stefaan

  Het interview met Piet Goddaer werd zonder statief gefilmd, omdat we vonden dat deze manier van filmen wat losser en dus wat minder saai zou overkomen. Wat het geluid betreft: daarin heeft u volkomen gelijk. Niet alleen werd het interview afgenomen in een vrij rumoerige omgeving (waar wij overigens weinig aan konden veranderen), maar door een technische fout merkten we achteraf dat er tevens moest afgerekend worden met storingen in beeld en geluid. Voor het interview met Ben Sombogaart werd de apparatuur echter grondig nagekeken. Het interview met deze regisseur was bovendien gepland waardoor er dit keer kon opgenomen worden in een zeer stille omgeving.

 4. stijn

  Heel toegankelijke interviews maar springen niet echt boven het gemiddelde uit. Gebruik – net als in jullie filmpjes- jullie creativiteit ten volle om leuke en vernieuwende interviews te schieten! keep up

 5. kenzo

  Inderdaad, zoals Stijn het zegt, een gewoon interview is niets voor jullie. Wij willen dat de gepeperde commentaren, vurige meningen,… zoals weerspiegeld in de blogs ook in de interviews tot uiting komen. Ik ben er van overtuigd dat jullie dat kunnen en kijk er al vast naar uit!
  Op naar een nieuwe era in het nemen van interviews!

 6. Ewoud

  Zo is dat, er zijn al enkele concrete plannen in die richting. De reden van het ietwat normalere interview, vooral dan bij de regisseur, was onze tussenpersoon, die we liefst nog even bevriend blijven voor toekomstige projecten 😉
  Dankzij Jelle trouwens nu pas gemerkt dat Ben ook regisseur is van oa Mijn Franse Tante Gazeuse, een heerlijk stukje jeugdsentiment. Rust, reinheid, regelmaat (was de straat en boen de vaat)!

 7. romee

  hee daphne ..
  ik heb jou naam vaker op sites gezien dat je robert leuk vond ..
  nou ik heb dat ook . heel google afgezocht . ik ben naar de permiere geweest duz heb hem ook echt gezien gesproken enz enz .. ik heb nog wat leuke foto’s en zijn fan mail voor je ..
  XXX Romee

 8. Daphne

  Heejj Romee kun juh me toevoegen op msn ? of kun juh nu de site geven ;)? ik heb ook heel google afgezocht egt vermoeiend en fan mail zou egt heel erg fijn zijn ;D

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *