site stats

Bart Peeters: een impressie

Stadsschouwburg Leuven, 14 november, 20u. Onder leiding van Bart Peeters beklommen 6 muzikanten het podium en vanaf de eerste noten was het iedereen duidelijk: die avond ging het dak van de schouwburg er af. Wat volgde was een applaus dat slechts onderbroken werd wanneer Bart het vriendelijk vroeg, of om zijn pakkende, grappige en o-zo-juiste lyrics beter tot hun recht te laten komen. In een muzikaal meesterlijk team bracht Peeters, oprecht enthousiast en actief als de studenten die na de tweede helft de vip-plaatsen hadden ingepalmd, alle hits uit Slimmer Dan De Zanger en de beste uit zijn Plaatje in een show om U tegen te zeggen. Naar het einde toe werd dat een ‘A’, te weten track 15, stond iedereen op en barstte de ambiance volledig los. De prachtige vioolsolo’s, de pianorillingen bij ‘Liefde is alles’ en het geslaagde slagwerk van Marrakchi. De bindteksten, de popcorn-act en de klasse van de Smeulders-brothers. De ‘pioeew’ van Piet Van den Heuvel, het meezingen en het vier maal moeten terugkomen. Bart, wij willen jouw Messias zijn.

Interview by stew

      
Geschreven door Ewoud

13 Reacties

 1. fan

  Bart Peeters… wat een pracht van een man!
  Ik geniet nog steeds na van het optreden vorige week dinsdag.
  Prachtige CD alweer..

  Wat zou ik graag ook eens een kwartier lang naast -the one and only- Bart Peeters zitten…

 2. marleen

  FW: Bart Peeters en de Messias op radio 1

  Beste vrienden,

  voor de vijfde keer op rij gaat radio 1 in “100 op 1” op zoek naar de beste Belgische song. Helaas werd in hun lijst geen rekening gehouden met de beste CD die dit jaar uitkwam. Slimmer dan de Zanger van Bart Peeters is een ongelooflijke en tijdloze plaat, gevatte teksten met prachtige muziek, en dat vinden niet enkel wij (enkele vriendinnen van de groep) maar ook de vele mensen die intussen de concertreeks bijwoonden en de duizenden die intussen de pas verschenen CD kochten.

  Daarom een kleine oproep: surf naar http://www.radio1.be > 100 op 1 en kruis op 157 “Heist aan Zee” aan (uit de vorige CD) en op 251 vul je “Messias” van Bart Peeters in. God zal het u lonen!

  Op 13 december (ja, dat is nu woensdag al!) wordt de lijst afgesloten.

  dankje,
  Katrien, Marleen, Sofie en Pascale

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *