site stats

Willy en Jenny

In De Gloria, maar dan in ’t echt:

(uit Man Bijt Hond)

      
Geschreven door Ewoud

16 Reacties

 1. Pietter

  “Tis kwart over vijf;”
  “Ja! Jenny! Ja!”

  Hilarisch! Vooral de ambtenarentaal (“Het is het speelgoed van ons klein… -kindje dat we dus dat we nog wille aan iemand geven aan spotprijs. Dan wel het naar het containerpark te doen.”) en het dansje samen met opa.

 2. Michielus

  “Af en toe doen we eens uhm een rommelmarkt om uhm dus met mensen in contact te komen, om een nieuw dorp te leren kennen en mensen van dat dorp te leren kennen”…

  > Ik denk dat het voor het algemeen welzijn van onze maatschappij beter is dat deze vrouw zo weinig mogelijk mensen leert kennen. Stel u voor dat haar marginaliteit besmettelijk is.

  “Zo, en we rollen naar mekaar hoor, zo… Oh! Nee Snoepie! Nee, dat was een kasta.., nee, dat was een denappel van mij. Snoepie, dat was mijne denappel!
  Ik ben aan het proberen van aan ons kleinkindje te leren dat er moet gedeeld moet worden int leven. Ook hoe weinig dat het maar is, al is het maar met een paar kastanjes of met denappeltjes. Maar tleren delen dat vind ik een hele schone deugd int leven.”

  > Het verschil leren tussen een kastanje en een denappel kan nochtans ook een schone deugd zijn. En deftige zinnen leren vormen, dat is pas genieten!
  Ach ja, jammer dat niet iedereen denkt zoals haar, als we allemaal een beetje van onze intelligentie en ons “normaal zijn” hadden gedeeld, was het wellicht nooit zover gekomen…

  “Liedjes aanleren aan kinderen uhm zijn zeer goed, omwille dan ga ze ook meer al zingend door het leven en dat maakt uhm ne mens blij, het maakt ook de kindjes blij, en iedereen wordt er blij van…”

  > Kom Ewoud, post maar snel een liedje om mee te zingen, dan kan iedereen terug blij worden en vergeten dat er nog zoveel miserie is in de wereld.
  Weer een kinderleven verpest.

 3. peter

  Och, dienen bompa had zijn oude dag waarschijnlijk wel anders voorgesteld, maar voor de rest, leve de grootouders!!!
  Zo schrijnend vind ik het in feite nog niet eens, al ben ik wel blij dat mijn bomma en bompa wat anders waren.

 4. Eveline

  Dat menske zit boordevol goede bedoelingen. Oké, simpelheid en naïviteit zijn troef en ze drukt zich nogal onbeholpen uit. Ik vind sommige reacties nogal overdreven ; in mijn ogen is er geen enkel kinderleven verpest en van marginalitiet is er ook geen sprake. Kritiek is vaak noodzakelijk , maar een liefdevolle bomma met de grond gelijk maken omdat ze bijna kastanje zei in plaats van dennenappel is nergens voor nodig.

  Desalnietemin is het natuurlijk wel een hilarisch filmpje.

 5. Michielus

  Dat het allemaal goede intenties zijn, daar twijfel ik niet aan. Maar ik denk wel oprecht dat wekelijks bij dergelijke grootouders vertoeven een invloed heeft op iemands persoonlijkheid. En zoals die vorming hier tot uiting kwam in het filmpje, vind ik dat precies toch niet zo’n optimale zaak.
  Ofwel heb ik abnormale grootouders, ofwel is deze lieve dame toch een beetje wereldvreemd. Het gaat mij daarbij niet om het dansje, het leren delen, haar rare zinnen of iets anders concreet, maar wel om het geheel. Elke grootouder speelt wel eens met zijn kleinkinderen, maar ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat dit soort vertoningen daar dagelijkse kost zijn.

  Als het enkel was omdat er een cameraploeg bijstond, ben ik daar zeer blij om en neem ik mij woorden terug.

 6. Eveline

  @ Michielus : U heeft vast en zeker een punt ; die mensen zijn hun voeling met de realiteit ietwat uit het oog verloren. Wij kunnen er eens goed mee lachen , hun kleinkindje zal dat waarschijnlijk later ook doen. Ik zie echter geen reden om hen zo bot af te kraken.

  Al twijfel ik niet aan uw goede intenties om uw reputatie als criticaster te bevestigen en zo een meerwaarde te betekenen voor Stew.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *