site stats

"Vlaanderen onafhankelijk!"

De RTBF heeft Vlaanderen onafhankelijk verklaard. En daar zijn de kijkers niet blij mee. Bemerk de hoge-kwaliteitsvideo van onze Waalse vrienden.

      
Geschreven door Ewoud

13 Reacties

 1. Pietter

  Wat is dat toch met die Walen? Zij hebben het beeld dat Vlaanderen ieder moment onafhankelijk kan worden. Dat het hier allemaal Vlaams-nationalisten zijn. Allemaal Bart De Wevers, Geert Bourgeois, Jean-Marie Dedeckers en Filip Dewinters.

  Als de RTBf zo’n reportage maakt jagen ze de Walen nog meer schrik aan.

  Er is duidelijk een verkeerde beeldvorming aan beide kanten. Vlamingen vinden de Walen: luieriken, fraudeurs, vriendjespolitiekers, PS-staat…
  Walen vinden Vlamingen: kapitalisten, ‘alles-voor-het-geld-doeners’, Vlaams-nationalisten…

 2. Michielus

  Straffe stunt, ik dacht eerst dat het weer iets van Stew was ūüėČ

  Hilarisch wel: “En aan de taalgrens ontstaat herrie. Zo mag deze Brusselse tram Tervuren niet binnenrijden” en dan gewoon 2 naderhekken op de sporen met Vlaamse vlaggen.

 3. Nick

  Schandeling, wie weet wat er allemaal als reactie had kunnen gebeuren? Ik zie mensen al impulsief op straat gaan & als de CNN het erna ook zou uitgezonden hebben, krijgt België een goed beeld. Leve de humor!

 4. Vincent

  Dag iedereen, ik ben franstalig en wens mijn mening te geven over het beeld van Vlamingen bij de Walen. Dit beeld is te bedenken aan de reactie van de Vlaamse politiekers die alles deden om meer kracht te hebben. Anderzijds, de recente gebeurtenissen in Charleroi tonen ook geen aangenaam beeld van de Walen.

  De uitzending van RTBF is, volgens mij, geweldig en, in het Frans, “Géniale”. Zij moeten durven zo iets te creeren !

 5. Johan Morris

  √Ę‚ā¨ŇďEn aan de taalgrens ontstaat herrie. Zo mag deze Brusselse tram Tervuren niet binnenrijden√Ę‚ā¨¬Ě
  Ik zat op die tram (ergens na een zeer lange werkdag in oktober, rond 21u) en heb me toen serieus geërgerd aan de (verborgen) camera’s. De tram die voordien al in Montgomery drie kwartier op zich had laten wachten mocht inderdaad niet verder aan de Quatre Bras, de chauffeur las een verklaring voor in het frans en in (onbegrijpelijk) nederlands (dat laatste zoals gewoonljk) over de onafhankelijkheid van Vlaanderen. iedereen moest uitstappen en met een bus van De Lijn die verderop stond te wachten verder rijden. Op de bus kwam dan een journaliste uitleggen dat het een reportage betrof. Dat hadden we ook wel door, het was te grotesk, maar ik vond en vind het nog steeds beneden alle peil dat een paar journalisten blijkbaar de macht hebben om het openbaar vervoer te kapen, tientallen vermoeide reizigers te gijzelen en dat alles om te vertellen dat de franstaligen “bedreigd” worden door de Vlamingen, terwijl het rond Tervuren al sinds Leopold II net andersom is…

 6. Johan Morris

  Journalisten worden geacht objectief verslag uit te brengen van wat er werkelijk gebeurt en daar dan zo mogelijk nog wat duiding aan vast te pinnen. Dacht ik. In deze fictieve reportage en in teveel andere zijn het de journalisten die zelf het nieuws uitvinden, in scene zetten en dat dan gebruiken om reacties los te weken.
  Van al die moderne “reality-soaps” kan ik – zij het met moeite, want ook daar doet men alles om de kijker van het tegendeel te overtuigen – nog enigszins accepteren dat het allemaal opgezet spel is, volgens uitgeschreven scenario’s. Want anders zou de “finale” van het “spel” wel eens in de 2e uitzending een feit kunnen zijn in plaats van in de geplande 10e uiteraard…
  Maar van journalisten die electronisch nieuws vergaren accepteer ik dat niet. De RTBF had inzake objectieve journalistiek al geen te beste reputatie, die is er nu niet beter op geworden.

 7. stephane

  hello, ik ben waal, ik werk in vlaaderen en ik moet zeggen dat er geen verschillen zijn tussen de wallen en de vlaamingen. we kunnen nog altijd samen leven en nu bijna iederen spreekt engels, dus geen probleem van communicatie meer. het fout ligt bij de politicus die de andere gemeenschaap stigmatiseren. we moeten naar in de straten van Brussels gaan om te toonen dat we niet willen van hun nieuwe Belgie. vive la Belgique, leven de koning, eendracht maakt macht

 8. Pedro

  Hallo, ik ben Vlaming, ik werk in Vlaanderen en ik moet zeggen dat er toch enorme verschillen zijn tussen Vlamingen en Walen. Bovendien lijken veel Walen inderdaad een verkeerd beeld van de Vlamingen te hebben, anders had niet 90% van hen dit nep-journaal geloofd. Ik heb enkel drogargumenten tegen de Vlaamse onafhankelijk gezien: immers, wat is de belangrijkste reden voor onafhankelijkheid? Volkssoevereiniteit. Welke argumenten gebruikte de RTBF: de structurele veranderingen die noodzakelijk zijn voor zo’n onafhankelijkheid. Ik ben geen flamingant, maar stel na vandaag toch wel de bestaansreden voor een Belgische staat in vraag.

 9. Pietter

  Ik heb gisteren ook de beelden gezien van het nep-journaal waarin zogezegd de VRT/RTBf aangevallen werd. De zendmast werd gebombardeerd… Wahahaha. Het was van een enorme lage kwaliteit: iedereen kon zien dat dit trucage was…

 10. stephane

  het beeld van de vlaamingen in wallonie komt van uw politicus, ze stigmatiseren altijd de walen. herinneren jullie jullie de toespraak van Leterme? de walen zijn stenen in de rugzaak van Vlaaderen, we zijn niet in staat om nederlands te leren? pedro, kunt u me zeggen wat de enorme verschillen zijn tussen de walen en de vlaamingen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *