site stats

Blog Van Het Jaar bij De Standaard

Zonet kreeg onze redactie de wekelijkse mailing van De Standaard in de STEW-postbus. Even klikten we door naar hun jaarlijkse eindejaarspoll en we waren meteen een verbazing rijker: wie fonkelt daar mooi tussen toppers als Asfaltkonijn en Gent Blogt? Juist ja… En het beste van al: onze url bevat geen cijfer, wij zijn geen fotoschuwe vrouwen én hier wordt niet over seks geblogd! Alleehup!
Bij ‘lees verder’ de keuze van Ewoud.

Man
Hij mag dan geen rector geworden zijn, Rik Torfs is het serieus aan het maken. Nooitgedacht is genomineerd bij de prijzen van de TV-kritiek en in De Slimste Mens doet hij het beter dan Reynebeau!
Vrouw
Frieda Van Wijck doet het op haar beurt beter dan verwacht in De Laatste Show.
Politicus
In wat toch wel een bewogen jaar was voor Antwerpen, heeft Patrick Janssens schitterend gepresteerd tijdens de laatste verkiezingen. En niet dat ik het zo voor zijn partij heb, het lijkt me een sympathiek en integer man.
Sportfiguur
Omdat ik ze tijdens het zappen door toevallig heb zien winnen, en de rest van de redactie me verplicht toch íemand aan te duiden: Tia Hellebaut.
Bedrijf
Metris: het Leuvense meetbedrijf dat de prijs voor Onderneming Van Het Jaar in de wacht sleepte, en eerder deze week een succesvolle beursgang maakte. Je mag trots zijn op je broer, Brenda…
Gebeurtenis
Ze krijgen knallers van premies, daar in Vorst, en dus gaat hier mijn stem naar de MP3-moord in Brussel-Centraal. Zo wordt Apple toch nog een beetje mijn bedrijf van het jaar.
Sportgebeurtenis
Naar analogie met enkele regels hierboven, maar zonder ook maar een druppel meer interesse: de Belgische medailles op het EK Atletiek.
Boek
De Da Vinci Code, niet dat ik het al gelezen heb, maar een boek schrijven dat zo veel besproken en verkocht wordt, dat moet je maar kunnen.
Cd
Slimmer Dan De Zanger van Bart Peeters. Enfin, voor ik hem kapotstampte natuurlijk.
Film
Casino Royale, nipt gewonnen van Borat. Nooit verwacht dat een blonde Bond het zo goed zou doen, zelfs zonder Q.
Concert
Geen flauw idee, ik zou ook gaan voor Bart Peeters, maar die staat er niet tussen. Dan maar Robbie Williams, die de wegen liet dichtlopen en in een enorme hitte tweemaal het Boudewijnstadion kapotspeelde.
Tv-programma
Even een onderverdeling maken tussen binnenland en buitenland. In die laatste categorie Prison Break, een superserie die zelfs in het tweede seizoen zijn sterkte zal kunnen behouden. In Vlaanderen De Parelvissers, omdat de beeld- en acteerkwaliteit het bij sommigen wat teleurstellende einde zeker goedmaken.
Site
YouTube, de site dit jaar volledig doorbrak en ook STEW kon overtuigen er al haar video op te laden (sorry Joyce, had 16plus ertussen gestaan…). Bovendien kregen de oprichters Google zover er $ 1.6 miljard voor neer te tellen.
Blog
Tja, euh… Een beetje pretentie kan geen kwaad.
Trend
Bloggen, omdat de blogosfeer momenteel zo’n beetje op zijn hoogtepunt lijkt te zitten. Binnenkort iedereen een blog? 2007 zal het uitwijzen…
Woord
Alleen al omdat onze STEW tussen de tien geselecteerde blogs staat: jawadedadde!

      
Geschreven door Ewoud

9 Reacties

 1. Michielus

  Zeer mooi! In zo’n selecte lijst geraken, met alleen toppers (in tegenstelling tot Clickx, waar de helft brol was), is op zich al een fameuze prestatie.

  Wat de uitslag ook wordt, ik ben nu al (en wééral ;)) trots op jullie 🙂

 2. Tom

  Ik kan er echt niet bij dat mensen Rik Torfs echt grappig vinden bij de slimste mens. Ik heb al de hele week gekeken en ik blijf vooral plaatsvervangende schaamte voelen… Reynebeau kwam veel gevatter (en harder ook wel, ja 😉 ) uit de hoek, maar werd ook al eens teruggepakt. Dat was eens even iets anders, Torfs herhaalt mopjes van Erik, weet niet hoe te reageren of begint een hele tekst zonder clou af te rammelen..ik had beter verwacht.

 3. Pietter

  Eerst en vooral: dikke proficiat van STEW. Opgenomen worden in de selectie van Clickx’ blog van het jaar was niet ZO’N grote prestatie, aangezien er een hondertal instonden.
  Maar in de top tien van De Standaard… dat moet je maar doen! Fantastisch…

  @Tom: Rik Torfs vind ik een knaller! Altijd gevat. ‘Nooit gedacht’ is een leuk programma, vooral als Torfs politici interviewt (De Gucht, Leterme), dan is hij énorm snedig, gevat en het toppunt van cynisme: zaaaaalig.
  Ik vind dat hij in De Slimste Mens minder uit de verf komt. Reynebeau was daar beter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *