site stats

Tussendoortje

Tussendoor heb ook ik eens de eindejaarspoll ingevuld van De Standaard. Het resultaat vind je bij ‘lees verder’.

Man
De man van het afgelopen jaar is voor mij de voormalige presidentskandidaat van de Verenigde Staten. Al Gore heeft met zijn knappe documentaire An Inconvenient Truth mijns inziens het eerste echte duidelijke en ondubbelzinnige signaal gegeven dat er iets moet gaan veranderen. De gebeurtenissen van het afgelopen jaar spelen natuurlijk wel in zijn voordeel.
Vrouw
Bij gebrek aan beter kies ik voor Ségolène Royale, omdat zij mogelijk de eerste vrouwelijke president wordt van Frankrijk. Het hoeft niet altijd een man te zijn.
Politicus
Als geen ander heeft Jean-Marie Dedecker dit jaar de politieke wereld op zijn kop gezet en hij krijgt hiervoor dan ook mijn stem in deze poll.
Sportfiguur
Sport interesseert mij geen fluit. Omdat ik vorige week kort even iets gelezen heb over Everts die verkozen is tot beste sporter van het jaar, ontvangt hij ook mijn stem.
Bedrijf
Uit dit lijstje kies ik voor Microsoft. Bill Gates kwam begin november helemaal naar Brussel om er het nieuwe besturingssysteem Vista voor te stellen. In januari stond de computerwereld nog even op zijn kop omdat het ‘grootste lek’ in de Microsoft-software ontdekt zou zijn. En last but not least: ook dit jaar haalde het computerbedrijf uit Seattle verschillende keren het nieuws met allerhande processen.
Gebeurtenis
Elke week viel er wel iets te rapen over de ongewone weersomstandigheden. 2006 was het jaar van de weergoden (en hun driftbuien): we hebben dit jaar waarschijnlijk wel een opeenvolging gehad van de natste, droogste, warmste en koudste maand.
Sportgebeurtenis
Wanneer ik per ongeluk een stukje van een sportwedstrijd meepik, hoop ik altijd op een val- of vechtpartij. De afgang van ons nationaal elftal kan me ook wel bekoren, vandaar kies ik dan ook voor de zwakke prestaties van de Rode Duivels. Vraag me wel niet wat die zwakke prestaties precies inhielden, want dan val ik door de mand.
Boek
Ik ken geen enkel boek dat zo lang op één stond in de top tien en dat zoveel ophef heeft gemaakt als The Da Vinci Code van Dan Brown. Ook ik las dit jaar deze religieuze thriller en ik moet toegeven dat ook ik even op onderzoek ben gegaan.
Cd
Als grote Beatlesfan kies ik voor Love, de nieuwste cd van The Fab Four. Niet dat deze me echt verrast heeft, maar het blijft toch wel opmerkelijk: bijna veertig jaar na de split van de popgroep is the Beatlemania nog steeds niet uitgedoofd.
Film
Dit is zowat de moeilijkste keuze. Na lang wikken en wegen ben ik uiteindelijk gegaan voor de onderbroekenlol van Borat. Andere toppers uit het lijstje zijn Casino Royale en An Inconvenient Truth van Al Gore.
Concert
Deze categorie laat ik open.
Tv-programma
Het TV-programma van 2006 is voor mij toch wel het uitermate knapgeschreven Prison Break. De steracteur daar is mijns inziens niet hoofdrolspeler Michael Scofield, maar veeleer de geestiggestoorde Robert Knepper, u wel bekend als T-Bag.
Site
In dit lijstje steekt er dit jaar één site met kop en schouder bovenuit en dat is YouTube. Het monsterbedrag waarvoor deze site aan Google werd verkocht, doet mezelf soms wegdromen. Als we onze poll mogen geloven menen de meeste mensen hier dat STEW productions over 15 jaar 35.000.000€ zal waard zijn. Laten we hopen.
Blog
Dat spreekt voor zich natuurlijk.
Trend
Ik had gehoopt dat wij voor dit jaar een nieuwe trend zouden zetten: het vloggen. Omdat dat er niet tussenstaat, kiezen we maar voor de variant: bloggen.
Woord
Dit jaar stond in het teken van de verdraagzaamheid. Ja, zelfs in de blogosfeer was dit thema dit jaar actueel.

      
Geschreven door Stefaan

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *