site stats
Willy's en Marjetten: Geert Hoste

Willy's en Marjetten: Geert Hoste

De Geert Hoste-imitatie van Jelle De Beule is GE-NI-AAL. Wie in de nachtmis zat, kan bij ‘lees verder’ zijn schade inhalen!
UPDATE: Het programma stopt zondag met een compilatie, twee afleveringen vroeger dan oorspronkelijk gepland.

      
Geschreven door Ewoud

25 Reacties

 1. Michielus

  Ik heb het inderdaad gemist, niet door de middernachtmis maar door de aanwezige familie 😉 In het begin vond ik dat Willy’s en Marjetten wat tegenviel, maar ondertussen kan ik het meer en meer appreciëren.

  Voor de rest zou ik hier nog wat complimentjes of kritiek kunnen posten, maar die zal ik achterwege laten als eindejaarscadeau aan sommige bezoekers 😉

 2. peter

  ik blijf willy ’s en marjetten een gemiste kans vinden. Geniale stukken (zoals dit) afgewisseld met rommel, misschien had het beter geweest als alles niet zo last minute was…
  Zo was er vorige week het stuk met de verkiezing tot dommerik van het jaar, werd zaterdagnamiddag opgenomen om zondag uit te zenden…

 3. Michielus

  Dat weet ik niet zo zeker, er zijn toch nog programma’s geweest die geen volledig seizoen vulden? Volgens mij hebben Bart De Pauw en Neveneffecten gewoon niet gevraagd of minder afleveringen ook goed was en gingen ze er vanuit dat ze het wel gevuld zouden krijgen.
  Ik heb bijvoorbeeld niet de indruk dat ze de volledige invulling van iedere aflevering veel op voorhand gepland hebben; volgens mij konden ze dus op voorhand zelfs niet eens weten of ze genoeg goede vulling hadden 🙂

  Zoals Peter zegt heeft het last-minute-gedoe inderdaad wel wat nadelen, maar gelijkertijd denk ik wel dat dit ook heel goed was. Volgens mij hebben ze het concept in de loop van de weken toch nog wel wat aangepast na de reacties van de kijkers. Als alles op voorhand al was opgenomen, zou dit niet meer mogelijk zijn geweest en zaten ze misschien met afleveringen en een concept dat totaal niet in de smaak bleek te vallen.

  Ondank dit alles en de af en toe mindere stukken, neemt mijn algemene appreciatie voor dit programma wel toe door bepaalde steeds terugkerende dingen steeds hilarischer worden.

 4. peter

  ik beweer absoluut niet dat een reeks af moet zijn wanneer de eerste aflevering op het scherm komt, maar als hierin overdreven wordt, denk ik dat de makers al eens sneller tevreden zijn.

 5. Ewoud

  @13 en 14: STEW is (nog) geen bestaand Nederlands woord, dus onzijdig. Bijgevolg is het officieel ‘zijn’.
  We zeggen dus: “In het STEW van 2007 zullen de bestuurders meer dan ooit voor grote uitdagingen komen te staan. Ook zal STEW zijn positie op het medialandschap verstevigen.”

 6. Michielus

  @ Stefaan:
  Voor zover ik weet hangt het geslacht van een woord/afkorting niet per se af van het geslacht van zijn oprichters 🙂

  @ Ewoud:
  Onzijdig lijkt mij inderdaad correct, al is je verklaring “want het is nog geen bestaand Nederlands woord” toch wat simplistisch, niet? Stew is toch een afkorting, en zo wel verbonden mét bestaande woorden?

  Zolang jullie Stew als ‘Social Technologies and Exclusive Works’ blijven zien, heb je volgens mij gelijk. Er is immers geen duidelijk kernwoord terug te vinden in die afkorting. Maar volgens mij zou Stew wel vrouwelijk (en dus ‘haar’) zijn als het zou staan voor ‘Sociaal-Technologische E-Waaghalzerij’ (met ‘de waaghalzerij’ = vrouwelijk). En ook in dat tweede geval moet Stew daarvoor niet eerst erkend worden als bestaand Nederlands woord. Of zie ik iets over het hoofd?

 7. Ewoud

  Dat heb je juist gezien, Michiel.
  Wat ik bedoelde: STEW is [op een Engelse afkorting na] geen bestaand Nederlands woord. Dus we kunnen er ook geen geslacht aan toekennen. Uiteraard moet STEW niet eerst erkend worden als Nederlands woord, het had ons alleen verdergeholpen, mocht het er één zijn.
  Al moet ik bekennen dat die waaghalzerij ook wel mooi klinkt.

 8. Thorgal67

  Ik vond Willy’s…echt wel een verademing in het Medialandschap. Ok, het was niet allemaal klasse en er waren teveel “been there, seen that” dingen, maar dat gevoel had ik ook met het Leugenpaleis bijvoorbeeld (hoe vaak kun je naar de Gamma gaan voor een hamertje…)…

  Jammer dat het vervroegd wordt gestopt, een gemiste kans denk ik. Maar in elk geval : de twee compilatie-afleveringen zal ik zeker opnemen, want er zaten enkele geniale vondsten tussen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *