site stats

XL-geldkoffer

Nu sinds 1 januari nieuwe belspelregels van kracht zijn, wordt tv-kijken tijdens de pauze eens zo leuk. Wie voorbij de spelletjes zapt, ziet namelijk ook een 0800-nummer in beeld, waarop je kan bellen met al je vragen.

“Veel geld valt er weer te rapen! Een gegarandeerde XL-geldkoffer kan JIJ winnen! Bel ons, want dit is toch wel een geweldige prijs!”

Een geweldige prijs? Een gegarandeerde XL-geldkoffer? Hier ziet de duidelijk enkel op uiterlijk gescreende dame iets over het hoofd. Een gratis telefoontje kan er gelukkig nog net van af.

SBS: SBS België, goedemiddag.
Ewoud: Goedemiddag, met Ewoud Huysmans. Ik heb graag dat u Vlaanderen vertelt hoe weinig geld er in die koffer zit.
SBS: Hoe bedoelt u?
Ewoud: Volgens het KB van 10 oktober bent u verplicht het exacte bedrag kenbaar te maken.
SBS: Ogenblikje, ik vraag dat even na. (…) U hebt gelijk meneer, ik bel meteen naar de redactie en zij gaan er wat aan doen.

Amai, denk ik bij mezelf, zijn ze dan toch veranderd? Tot ik twee minuten later het volgende hoor:

“Dus jij moet enkel bellen om deze XL-geldkoffer (gaat wat stiller) met honderdvijftig euro (en weer luid) te winnen! Bellen maar!”

Oef, er zijn nog zekerheden. Ik kan met een gerust hart gaan verderleren.

      
Geschreven door Ewoud

15 Reacties

 1. peter

  Geniaal, toevallig gesprek niet opgenomen webmaster?

  En eerlijk spelen, het is een relatief woord. Zo’n spel zal na genoeg klachten van onze ad remme webmaster wel volgens de wet zijn, maar domme mensen hun dopgeld afpakken is onder bepaalde omstandigheden nu eenmaal legaal.
  (mezelf indekkend wil ik opmerken dat dit zonder te suggereren is dat dom en werkloos synoniemen zijn, er werken immers genoeg domme kloten, maar dom en werkloos tesamen geeft de mogelijkheid om naar belspelletjes te kijken en er geld aan te spenderen)

 2. tijgertjew

  Wel humor ja je zou nu gewoon een speciaal gasteboek moeten maken dat erg bekent woord en daar in zeten live wat er in de geld koffer zit kijken of er dan nog mensen gaan bellen.

  Ik zal nooit gaan bellen hoor veel te weinig geld 😀

 3. Michielus

  Normaal zou het niet nodig mogen zijn om daarvoor een gastenboek te maken, ze moeten dit immers zelf verplicht meedelen. Blijkbaar loopt het daar af en toe nog fout, maar als Ewoud blijft bellen gaan ze het misschien ooit spontaan doen :). Nadat hij gebeld heeft zeggen ze het alleszins wel, dus dan is het niet meer zo belangrijk om dit op een site te zetten.

  De gratis 0800-nummers moeten sinds 1 januari verplicht op het scherm vermeld worden tijdens het spel, dus die kan je normaal gezien gemakkelijk vinden 🙂

 4. Pingback: STEW.be » Belspelterreur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *