site stats

Boycot België

België wil op 1 januari 2008 een wegenvignet invoeren om zo ook buitenlandse gebruikers mee te laten betalen voor het onderhoud van onze wegen. Onze noorderburen zien dat absoluut niet zitten. Op de website van de Nederlandse krant De Telegraaf lopen de reacties hoog op. Enkele opmerkelijke commentaren bij ‘Lees verder’.

Reacties van Nederlanders
Veel Belgen kijken naar onze televisiezenders en hun programma’s. Misschien een idee om ze daar jaarlijks een bedrag van 60 euro voor te laten betalen!!! Dan weten ze wat ze aanrichten.

Kunnen we geen tunnel aanleggen onder Belgie? bij Roosendaal er in en bij Lille er uit.

Ook voor een ‘tientje’ per bezoek laat ik België links liggen. Is dit nu een voorbeeld van een verenigd Europa waar we zo trots op zouden moeten zijn? (nvdr. Verenigd Europa? Wie verwierp er nu weer de Europese grondwet?) … Vanaf nu komt er geen enkel Belgisch product meer bij me thuis, zelfs geen trappisten- of abdijbier.

Ik koop niks meer in België. Ik ga niet meer uit eten in België. Ik koop geen meubels meer in Peer en de familie in België zie ik ook niet meer. België bedankt.

Elke Belg die nederland in komt, vangen, 100 euro laten betalen wegens luchtvervuiling als belg zijnde, en eruit flikkeren.

Ik weet de oplossing voor het geld dat belgie uit ons zak wil kloppen: gewoon tol vragen op de westerschelde. Ik denk dat ze in belgie snel op andere gedachten komen. (nvdr. De Scheldentol werd in 1863 door de Belgen afgekocht!)

Als Nederlander kots ik van de ZEIKERIGE BEKROMPEN DORPSREACTIES van mijn landgenoten. Als je wel geld hebt om naar Belgie te rijden, daar parkeergeld te betalen, tanken, etc, heb je dan geen tientje over voor een vignet? En waarom klaagt er niemand over Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenie, Italie, Kroatie, etc.? En als je wat zuiniger rijdt in Belgie, i.p.v. er 160 te scheuren spaar je zo liters benzine uit en met gemak enkele tientjes. Ik kom graag en betaal graag 10 euro er voor in Belgie.

Reacties van Belgen
De oplossing: zet in de Europese grondwet dat vignetten verboden zijn, houd opnieuw een referendum in Nederland en je slaat 2 vliegen in 1 slag: vignet afgevoerd en de Europese grondwet in Nederland massaal goedgekeurd.

Terugkrabbelen… zegt De Telegraaf! (alweer foutief) Belgie krabbelt niks terug, beste redacteur. Jullie maakten enkel melding van een gegeven dat nog niet volledig rond was. En de regering is er inderdaad nog niet volledig uit. Maar dat het komt, is het goed recht van Belgie. Zoals elk land ter wereld. En dat De Telegraaf er een ophitsende discussie van maakt, is ook haar goed recht, en dat de Nederlander Belgie zal mijden is Belgies’ hoop. En Duitsland, Belgie benijdend, heft straks 60,01€.

10 Euro!! Zo goedkoop! Persoonlijk zie ik er alleen maar voordelen in als jullie onze wegen gaan boycotten. What’s the fucking problem? Niet enkel maar beloven die goede voornemens voor 2008, ook doen hé!

Echt waar, wat klagen al die mensen. Buitenlanders moeten in NL (zuinig, klagend volkje) straks ook per KM betalen. oh oh oh wat zijn we weer lekker hypocriet. Wij niet willen betalen in het buitenland, maar buitenlanders straks wel laten betalen in NL. Goed bezig met het zeiken mensen… Blijf gerust weg!! lekker rustig (en geen caravans)

Echt niet meer komen hé, beloofd is beloofd!

wahaha… geweldige reacties hier! boycot ons maar! graag zelfs! Denken jullie nu echt dat wij hier maar één nachtje wakker gaan liggen van het feit dat jullie niet meer voor overlast zullen zorgen in de Antwerpse binnenstad? Dat wij het jammer vinden dat er plots geen dwazen te vinden zijn die het verschil niet kennen tussen een openbaar toilet en een kathedraal? Wat mij betreft deugt er niks dat vanuit het noorden komt, zelfs de noordenwind brengt niks dan ellende.

we zijn nog beter af met de corrupte Waal dan met jullie!!!

Arme Duitser. Krijgen zij al de die plebejers die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Wedden dat ook de Duitsers een dergelijk vinjet gaan invoeren om van die idiote schreewende Nederlands af te komen.

Nog een bijkomend voordeel als jullie omrijden. Geen extra luchtvervuiling en co2 uitstoot meer in Belgie door jullie verkeer en geen bijkomende files die jullie caravans veroorzaken.

economische gevolgen omdat Hollanders België links laten liggen? goed zot gij! op reis zeulen Nederlanders hun huis op wielen mee, volgepropt met patatten en water. aan wat zouden wij verdorie een cent verdienen?

      
Geschreven door Stefaan

6 Reacties

 1. sandra

  amai die belgische reacties zijn nogal grof. ik ben belg en ik zal mijn gedacht eens ne keer zeggen. Toen ik dat hoorde van da wegenvignet dacht ik, alé we zijn weer in apenland. Ik zeg maar een ding, nederland heeft gelijk. Als nederland ook een wegenvignet zou inlassen dan zullen onze reacties ook zo zijn. Komaan belgen, hang de stommerik ni uit. Ten eerste, als de zoo in brussel daar ne keer een fansoenlijk beleid doet en is ne keer geld spendeert in BELANGRIJKE zaken, dan zouden onze wegen er zo ni uitzien als nu, het enigste wat ze doen is oplappen! Ga nederland , frankrijk en duitsland in en ge weet niet wa ge meemaakt. Geen hersenschudding meer! Ik ga nog een straffere uitspraak maken. Als nederland zijn kosten verlaagt ivm wonen, dan ben ik weg uit België…

 2. N.R. van Dijk

  Tegen het vignet heb ik op zich geen bezwaar. Het is billijk dat Belgie geld vraagt voor het gebruik van haar wegen voor doorgaand verkeer.

  Ik heb echter een praktische vraag. De controle zal wel geschieden aan de hand van het nummerbord omdat er geen fysiek vignet op de voororuit geplakt moet worden zoals in Zwitserland. Tenminste dat zei de fraai ogende minister bij Paul & Witteman.

  Helaas beschik ik over een zo verfoeide caravan. En caravans hebben in Nederland een andere nummerplaat dan het trekkende voertuig. Moet ik dan twee vignetten kopen als ik met mij sleurhut door Belgie ga ? Dat lijkt mij te gek !

  Wie weet het antwoord op deze vraag ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *