site stats

The Last King of Scotland

Idi Amin Dada

The Last King of Scotland, de recente film over het bewind van de geflipte dictator Idi Amin Dada van Uganda (door velen misschien beter bekend als zijn alter-ego Bibi Pralin Gaga uit de Kiekeboestrips), is een meesterlijk goede film. De prent vertelt het verhaal vanuit het standpunt van lijfarts Nicolas, Idi’s trouwe metgezel en tevens belangrijkste adviseur. De ijzersterke acteerprestaties van Forest Whitaker (waarvoor hij overigens een Oscarnominatie in de wacht sleepte), de gewetensproblemen van het hoofdpersonage en de schokkende beelden laten langdurige indrukken na. Je maakt de hele evolutie van Idi Amin mee, van een uiterst sympathieke vrijheidsstrijder tot een bloeddorstige, geschifte tiran. Al deze zware thema's worden toch op een zeer luchtige wijze voorgeschoteld. Niet te missen! Bekijk alvast de trailer.

      
Geschreven door Ortwin

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *