site stats

Revue Première

Ekonomika Revue
Vanavond is het zover!
Allen naar de Pieter De Somer Aula!

      
Geschreven door Ewoud

16 Reacties

 1. Michielus

  Tof dat je ervan genoten hebt (en de rest van het publiek blijkbaar ook wel), we hebben er inderdaad met een hele ploeg mensen veel tijd en moeite in gestoken. We waren op voorhand niet zeker of er veel gelachen ging worden, maar het enthousiaste publiek vuurde al vanaf de eerste minuten lachsalvo’s af en dat gaf ons echt wel een goei en warm gevoel. Mercikes daarvoor, ’t was echt wel een fantastisch publiek vanavond :).

  Op naar de volgende voorstelling zou ik zeggen, wie nog wilt komen zien is morgen/vanavond (dinsdag dus) nog altijd van harte welkom om 20u15 in aula Pieter De Somer.

  En bij deze: Ewoud merci!

 2. Stefaan

  Hoewel ik op voorhand wat vreesde voor een hoog ‘insidersgehalte’ en dus vaak niet mee zou zijn met wat er vooraan op het podium gezegd werd, moest ik al na enkele minuten vaststellen dat de revue bestemd was voor een ruim publiek en ook buitenstaanders (lees: niet-economisten) voldoende aan hun trekken zouden komen. Waarvoor dank, Ewoud en Michiel.

  De revue begon goed, werd alsmaar beter, en bereikte zo ongeveer zijn hoogtepunt in de tweede helft van het tweede deel, op het moment dat Raymond De Bondt (SCHIT-TE-REN-DE vertolking overigens) naar de ruimte werd geschoten.

  Op de receptie achteraf volgde nog vele aangename babbels met de verschillende acteurs, enkele geparodieerde professoren, en andere mensen die op één of andere manier hebben meegewerkt aan dit proffentoneel. Dat hier heel veel werk is in gekropen, kon ik al vaststellen op enkele repetites tijdens de paasvakantie.

  Ik kan alleen maar eindigen met een oproep te doen naar elke lezer: ga vanavond een half uur op voorhand naar de PDW, want het zou wel eens kunnen dat de kaarten daar snel uitverkocht zijn.

 3. Peter-Jan

  Stefaan, bedoel je niet PDS (Pieter De Somer)?

  Btw, Kenzo is gisteravond nog langsgeweest bij mij op kot en hij vond de revue schitterend.

  Hij zei ook dat de De Bondt-acteur geniaal was. (En kenzo is dan nog niet eens een economist.)

  Ik kijk uit naar de show straks…

 4. peter

  Neen Stefaan bedoelt niet PDS, hij bedoelt PDW – Pieter De Winter, daarom schrijft hij dat ook. Dat was namelijk een zeer geslaagd revue-mopje over een koud leslokaal. Toch de manier waarop ze gebracht sloeg aan.

 5. kenzo

  Jullie waren geweldig! De verwachtingen waren heel hoog, maar jullie zijn erin geslaagd om deze te overtreffen! Aan de details konden we zien dat er wel degelijk hard aan het script is gewerkt, tot in de perfectie! Met de muziek van Studio 100, Bart Peeters, Parelvissers, Prison Break, … Chapeau! En ook heel mooi geacteerd van u, Ewoud. Ook nog heel speciale proficiat aan Thomas Verbist, de acteur die de rol speelde van Raymond die volgens mij geweldig was (hoewel ik de prof helemaal ni ken). Van mij part mogen jullie elk jaar een Revue organiseren! :-p

 6. annemie

  Jullie hebben er waarschijnlijk veel tijd en energie ingestoken, maar het is de moeite waard geweest! Trouwens nooit gedacht dat Thomas Verbist zo zalig kon acteren! Met deze een dikke proficiat!

 7. fréderic

  zoals ik na de voorstelling vertelde, was het een revue die, had het niet over een specifiek thema als de proffen van fetew geweest, zo goed in elkaar stak dat het even goed een theatershow had kunnen zijn die door professionele acteurs, verbonden aan een of ander theatergezelschap, een lang en succesvol leven met vele gevulde zalen had kunnen hebben…
  de muziek was weer zeer goed gekozen… (bart peeters–> Cynthia en rood…parelvissers..), de filmpjes van een zeer hoge kwaliteit… (het geluid van die meeuwen op de golfbreker dat op een perfect moment door de muziek komt…) , de flair en het schijnbare gemak waarmee de acteurs op het podium stonden…
  gewoon geniaal….

 8. Ewoud

  Ik dank bij deze iedereen voor de zalige commentaren…
  Er volgt uiteraard ook nog een dvd met een heleboel extra’s, maar vooraleer we daaraan beginnen, gaan we eens goed uitrusten.
  Ook een vette merci voor Michielus, want zonder hem was het nooit gelukt.

  @fréderic: het was geen Flair, het was een Cosmopolitan! Omdat we vonden dat Cynthia toch eerder iets ‘hoogstaander’ zou lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *