site stats

Next

Nicolas Cage in Next

Next is zo’n film die over vijf jaar gratis wordt uitgedeeld door één of andere populaire Vlaamse krant, op voorwaarde dat men zijn/haar startpagina aanpast. Het zegt hopelijk al genoeg over de kwaliteit van deze film. Next duurt anderhalf uur en alleen de eerste tien minuten daarvan zijn nog enigzins te smaken. Daarna begint de prent even hard te stinken als Nicolas Cage’s twee vorige filmprojecten. De film is officieel een scifi-actiethriller. Klinkt veelbelovend en stoer, maar daar hebben we toch niet veel van gemerkt. Nu ja, van een prostituerende travestiet als regisseur hoeven we natuurlijk ook niet veel ballen te verwachten.

Cris Johnson (Nicolas Cage met het kapsel van Robert Langdon) heeft een geheim dat zowel een geschenk is, als een vloek: hij kan enkele minuten in de toekomst kijken. Moe van de onderzoeken die hij als kind moest ondergaan en van de interesse van zowel de overheid als de medische wereld, duikt hij onder in Las Vegas waar hij onder de artiestennaam Frank Cadillac leeft van goocheltrucs en kleine winsten bij het gokken. Wanneer een terroristische groepering ermee dreigt een nucleaire bom te laten ontploffen in Los Angeles, gaat overheidsagente Callie Ferris (Julianne Moore) tot het uiterste om Cris te overtuigen haar te helpen deze terroristische daad te voorkomen.

Deze flutfilm moet het vooral hebben van wat overbodige visuele effecten (boomstammen die van de berg rollen, een stuk of twintig Nicolas Cage-klonen), en het voort-durend gebruik van flash forwards die gebruikt worden om de enorme plotgaten toch wat te dichten. De acteurs (gruwelijke miscasting van Julianne Moore) van dit onding missen de nodige diepgang en slagen er niet in de prent toch enigzins overeind te houden. Ze slaan stuk voor stuk een mal figuur en doen er goed aan hun rol volgende keer met wat meer zorg uit te kiezen. Het enige leuke vondstje was de generiek helemaal op het einde van de film, die achterstevoren werd afgespeeld. Voor de rest was dit voor mij een Déjà-Vu.

      
Geschreven door Stefaan

1 Reactie

  1. Clopin

    Ik ga me niet over technische punten als slechte special effects of dergerlijk uityspreken, maar het is wel zo dat ik me met die film geamuseerd heb in de cinema. En in dat aspect vond ik hem wel geslaagd, het was zelfs lang geleden.
    Ik begrijp wel dat je niet genoeg diepgang in de personages hebt kunnen vinden. Ik heb bijvoorbeeld geen enkele naam van de “bad guys” kunnen onthouden omdat ze amper tijd krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *