site stats

Zoek Gilbert, Vind Amateurisme

Op internet is vandaag Zoek Gilbert gelanceerd.
Op zoek gaan is echt niet nodig en wel om volgende redenen:

 • In het voorstellingsfilmpje begint het al. “Dit programma noemt Zoek Gilbert.” Komaan zeg, van ‘professionals’ verwacht je toch een beetje vakmanschap? Nee? Lees dan nog even mee in het persbericht. Eerste regel: “Neem al is een kijkje op de website.” Een beetje zoals de sprookjes. Er was is, heel lang geleden. We gaan verder. “Aan de hand van reportages wordt elke aflevering steeds meer informatie vrijgegeven omtrend onze man Gilbert.” Omtrent het plan om deze trend verder te zetten: afvoeren!
 • De website -vooral de tv in de header- ziet er lelijk uit. Het logo is zelfs pure plagiaat (bedankt voor het melden, Lapin).
 • De online teeveezender heet JILtv en heeft geen banden met een muziekzender van de VMMa. Laten we met STEW gauw de kanalen Vitayo en Canvis lanceren.
 • Ik heb het niet voor Kurt Rogiers, maar Kirsten Janssens kan al helemaal niet presenteren.

Ander en beter!

      
Geschreven door Ewoud

22 Reacties

 1. Peter-Jan

  Ivm die schrijffouten ben ik akkoord, maar dat noemen en heten is van dat elitair gezever imho. Claes is voor ons nu al enkele jaren geschiedenis, laten we dat zo houden. Zeker en vast, pennenzak, onjuistheden in King Arthur, het kan allemaal!

 2. peter

  @ Peter-Jan: al zal ik het zelf nooit meer verkeerd gebruiken, over zeker en vast kan gediscussieerd worden, maar noemen en heten is echt wel basis. Lijkt nergens naar.

 3. Lime

  Ik vind dat dus echt nergens naar trekken, al die taalfouten die men tegenwoordig maak. Ik kan men eigen daar echt kwaad in maken. Ik erger mij lijk zot over die dingen. Ze heten mij ni voor niks een taalpurist. Al durf ik wel toe te geven dat ik ook af en toe wel eens spel-of grammaticafouten durf maken. Maar da heeft iedereen wel is voor, nietwaar? Nu ja, denk niet dat verdere onderstappingen veel zullen uithalen: onze mooie nederlandse taal gaat er op acheruit, jammer genoeg. Zeg dat ik het gezegt heb.

 4. Peter-Jan

  Wel jongens, dan komen we overeen dat we niet overeenkomen.

  Lime, is je post ironisch of is je zin ‘Ze heten mij ni voor niks een taalpurist’ nogal ongelukkig?

 5. Michielus

  Feit is dat het er inderdaad zeer hard op lijkt.
  Feit is echter ook dat alle simpele logo’s zoals dit (eenvoudige symbolen; niet gewoon tekst in één of ander lettertype, ook geen extravagante ontwerpen) wel op één of andere manier zullen lijken op iets bestaands. Het aantal mogelijkheden is immers niet oneindig maar het aantal verschillende logo’s dat op onze aardbol al gebruikt zijn begint wel in die richting te gaan 😉

 6. Pingback: Zoek Gilbert at Past is prologue

 7. Ewoud

  Ik heb de eerste aflevering eens bekeken, het is pure verspilling van bandbreedte.
  Nog een leuke opgemerkt: “Op 28 juli 2006 werdt de Trend Music Digital Recording Studio plechtig geopend.”

 8. tom

  amai, zelfs voor een tolerant taalpersoon als ik gaat dit er toch sterk over. En kirsten nogiets, a) was beter voor open en bloot blijven werken, b) verandert best haar doelen in het leven (presenteren, nope, je kan het niet), c) zou beter eens wat beter haar best doen om dat enorme accent weg te werken (ik ben zelf limburger, dus ik mag het zeggen).

  triestig.

 9. The Beast

  Het lijkt wel of er enige jaloezie in het spel is?
  Ik ben fan van Kurt Rogiers en vind het nobel dat hij ook internet tv een kans geeft.
  Bovendien is stew zo fenomenaal? Buiten wat gepikte en zelfgemaakte Youtube filmpjes is er niets aan!

  Geef iedereen een kans en de wereld zal er veel beter uit zien, en stop over schrijffouten, uiteindelijk maken jullie die hier ook!

 10. Ewoud

  @ The Beast:
  Begrijp ons niet verkeerd: wij hebben Zoek Gilbert een kans gegeven.
  Wij staan altijd open voor nieuwe initiatieven en samenwerkingen, zo kan je de recente samenwerking met Asfaltkonijn en het door ons al meerdere malen aangehaalde talent van Jelle Gordyn of Hannes Vanlancker moeilijk onder jaloezie catalogeren.
  Na een eerste screening heeft Zoek Gilbert in onze ogen helaas een onvoldoende gescoord op meerdere vlakken. Een screening die overigens iets uitgebreider was dan de 9,5 minuten die je spendeerde op onze site (waarvan 5 om deze post te lezen en de reactie te typen). Wij hadden het ook graag anders gezien; zonde dat zoveel geld en talent op een totaal verkeerde wijze benut kan worden.
  En dan nog dit: buiten wat gepikte en zelfgemaakte Youtube filmpjes is hier inderdaad niets aan.
  Maar buiten wat getennis is (was) er aan Kim Clijsters ook weinig.

 11. peter

  Ola, zien we hier een ongefundeerde, inhoudloze, kinderachtige, alles-wat-ge-zegt-zijt-ge-zelf-aanval op Stew?
  Het beest zal mijn reactie hierop waarschijnlijk nooit lezen, ik vermoed dat hij/zij enkel op deze site kwam via de google zoekterm “kurt rogiers”, maar dat zal me niet weerhouden deze reactie toch te posten.
  Stew geeft – in mijn ogen meestal terechte – kritiek op initiatieven. De ene keer zijn die lovend, de andere keer niet, zo gaat dat nu eenmaal met geloofwaardige commentaren. Om dat nu als jaloezie te bestempelen?
  En als we het over taal gaan hebben: ik krijg – vergeef me de uitdrukking – dik het schijt van mensen die snel een commentaartje posten, maar nalezen blijkbaar overbodig vinden. In mijn ogen getuigt dat van een gebrek aan respect voor de lezer. Het zal dan ook niet verbazen dat een website vol fouten bij mij niet hoog aangeschreven kan staan en daarin deelt de Stew-redactie blijkbaar mijn mening.
  Er is een reële kans dat in dit stukje van mij toch nog een fout staat, net dat er waarschijnlijk op de ganse Stew-site nog wel een taalfoutje te bespeuren zal zijn, maar laat ons dat het verschil noemen tussen gefaald professionalisme en geniaal amateurisme.

  Even goede vrienden,

  Peter

 12. The Beast

  Sorry mensen maar in mijn ogen ruikt dit naar jaloezie.
  En als jullie het dan toch allemaal zo goed kunnen waarom gaan jullie dan niet op toer voor budget en doe iets soortgelijks.
  Of is dit wat veel gevraagd?
  En nee, ik het niet Kurt Rogiers in google gezocht maar ik ben vertrouwd met het wereldje en kom hier terecht via het programma Moerbie op Topradio.
  Heb die gasten daar gehoord en heb gaan surfen op t net naar al wat er mee te maken heeft uit nieuwsgierigheid.
  Maar enfin in mijn ogen is dit allemaal teveel om woorden aan vuil te maken. Uiteindelijk is commentaar geven makkelijk, vooral als je meerendeels met gepikte boel werkt.
  Ik zou wel eens een soortgelijke format willen zien van jullie, hoe jullie het er van afbrengen.
  O ja, en ondertussen kent nu iedereen zoekgilbert, maar wie kent stew?

  The Beast

 13. Ewoud

  Als dit een discussie wordt over het populariteits-/kwaliteitsniveau van ZoekGilbert vs. dat van STEW, stel ik ook voor om hier af te ronden.
  Tegen de massacampagne die de eerstgenoemde afgelopen weken in de landelijke media gevoerd heeft, kunnen wij als arme studenten met weinig tijd zeker niet op. Toegegeven, dat het zo’n knallend succes kon worden, hadden wij niet gedacht. Ook om echt Bekende Vlamingen te vinden, hebben wij niet genoeg lef -laat staan om een deftig reclamebureau onder de arm te nemen. Wij van STEW geven je bij deze dus volmondig gelijk, begraven hierbij de strijdbijl en wensen je nog veel kijkplezier met Kürt en Kirsten.
  Toch bedankt om naar onze site te blijven surfen. (Of was je verdwaald?)

 14. Lestat

  Een kans geven… 🙂 Bekijk eens alle afleveringen en vel dan uw oordeel. Op één aflevering tijd kan men toch geen sluitend oordeel vellen.

  Online televisie zit nog maar net in zijn kinderschoenen in Vlaanderen, hou dat ook in uw achterhoofd. Eigenlijk zou men blij moeten zijn met dit soort nieuwe media, in plaats van meteen brandhout te maken van een eerste poging. Want dat is het tenslotte, een poging om via het internet een leuke televisieformat te brengen. Het is eens geen Big Brother of Temptation Island, maar een interactieve formule waarin een ‘onbekende Vlaming’ zijn eigen leven uit handen geeft aan een crew die uit jonge, gemotiveerde mensen bestaat.

  Mvg, Lestat (Mediabom)

 15. Michielus

  Wegens studeren heb ik momenteel niet veel tijd op overschot, maar nog net genoeg om alle reacties hier te lezen en te antwoorden:

  Ik heb Zoek Gilbert en de aanverwante website(s) bij het verschijnen van deze post aandachtig bezocht, en ik geef toe: het was inderdaad grappig. Helaas wel op eenzelfde manier waarop Temptation Island grappig is, terwijl dat bij Zoek Gilbert wellicht niet de bedoeling was… Alle argumenten ten spijt; Zoek Gilbert is in mijn ogen wel degelijk niet geslaagd.

  En ja, dat is natuurlijk slechts één mening, net zoals de visie van Stew een mening is, The Beast ook een eigen mening heeft, enzovoort. Ieder diertje zijn pleziertje zou ik zeggen… maar een mening verkondigen is nog altijd wel toegelaten hé. Er zijn toch ook mensen die wél meedoen met belspelletjes, hoewel Stew die dingen hier in het belachelijke trekt?

  Voor de rest: Stew heeft wel degelijk meer dan louter gepikte brol, kijk bijvoorbeeld naar Gunter Piot, Ocean of Mystery, de behanger, de fluitketels, interviews, in 2012, … Ze zijn misschien niet wereldberoemd (zeker niet na een beperkt bezoekje aan deze site), maar dat neemt niet weg dat ze huisbereid en origineel zijn. Origineler alleszins dan de goedkope argumentatie over jaloezie enzovoort.

 16. Calimero

  zoek gilbert is één en al gezeik
  ik vind de andere dingen zoals die reportages van showbizznieuws op die jil-site wel geslaagd.
  Ze zijn in tegenstelling tot gilbert niet saai en niet langdradig.
  Die kerel (ok, niet moeders mooiste) maar weet de shwoeng er in te houden. Hij doet me wat denken aan Paul De Leeuw, maar dan braver.

  Gilbert is bucht :
  al weken zien we dat de actie gestart is
  al van vorige week wachten we op die laatste aflevering
  nergens vinden we een foto van gilbert op de site
  kurt rogiers wordt vervangen door God-wie-weet-is-die-janet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *