site stats

Team for Tintin

DreamWorks zal Kuifje verfilmen

Dit staat er vandaag te lezen op comingsoon.net: Steven Spielberg and Peter Jackson are teaming to direct and produce three back-to-back features based on Georges Remi’s beloved Belgian comic-strip hero Tintin for DreamWorks. The films will be produced in full digital 3-D using performance capture technology. En wat verder: “Hergé’s characters have been reborn as living beings, expressing emotion and a soul which goes far beyond anything we’ve seen to date with computer animated characters,” Spielberg said. “Instead,” Jackson said, “we’re making them look photorealistic; the fibers of their clothing, the pores of their skin and each individual hair. They look exactly like real people, but real Hergé people!” Nu maar hopen dat ze, om Hergé alle eer aan te doen, de wereldpremières van deze films in België laten doorgaan.

      
Geschreven door Stefaan

9 Reacties

  1. Kenneth

    De avonturen van de Belgische stripfiguur Kuifje krijgen binnenkort een tweede leven op het witte doek met dank aan twee filmische zwaargewichten. Steven Spielberg en Peter Jackson gaan samenwerken om een reeks Tintin-films naar het scherm te brengen. Zowel Spielberg als Jackson nemen zelf plaats in de regiestoel van minstens één Kuifje-avontuur. Voor de verfilmingen gaat men gebruik maken van motion capture technieken. “Volgens Spielberg maakt deze technologie het mogelijk om de realiteit van live action te creëren en tegelijkertijd de unieke stijl van Hergé's personages en werelden te behouden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *