site stats

National Treasure 2

Het lijkt een parodie te worden op The Da Vinci Code, want ook de teaser van National Treasure – Book of Secrets pakt uit met a secret that could change the course of mankind. Waar The Da Vinci Code (en dan vooral het boek) me nog enigzins geboeid heeft door haar historische weetjes, is in deze film het enige historische feit waarschijnlijk de moord op Abraham Lincoln. Voor de rest wordt dit tweede deel een aaneenschakeling van spectaculaire en erg ongeloofwaardige inbraakscènes, voortdurende achtervolgingen en de meest gekke complottheorieën. De eerste trailer vertoont alvast heel wat gelijkenissen met de teaser-trailer van The Da Vinci Code: een camera beweegt doorheen wat computergegenereerd beeldmateriaal en heel het plaatje wordt aaneengerijgd door de ‘stoere’ stem van Nicolas Cage die een onheilspellend plot aankondigt. Al mijn eigen kritieken ten spijt, ga ik deze film waarschijnlijk wel gaan bekijken, al is het maar omdat de prent geproduceerd wordt door Jerry Bruckheimer (Pirates of the Caribbean 3) en wordt geschraagd door een indrukwekkende cast (Nicolas Cage, Ed Harris, Helen Mirren en Jon Voight). Trailer vind je bij ‘Lees verder’.

      
Geschreven door Stefaan

8 Reacties

 1. tomasz

  ik vraag me altijd af waarom hier enkel kaskrakers lijken besproken te worden. altijd films met een indrukwekkende cast en meestal nog meer geld erachter, en meer dan eens met voornamelijk veel ontploffingen, special effects of zoiets waarvan jullie zelf zeggen dat dat de film niet meteen beter maakt.
  ofzoiets.
  kortweg: dit lijkt me de zoveelste film waarvan ik na twee seconden al zeg: spaar mij die 5 of 6 of 7 euro maar uit, ik ga wel met de waterballonnen spelen!

 2. Stefaan

  @tomasz: Het is niet de eerste keer dat ons dat (ten onrechte) wordt verweten, en het is dus zeker ook niet de eerste keer dat we hetgeen u zegt gaan moeten ontkrachten.
  Wanneer u op de categorie ‘Film’ klikt, aan de rechterkant van dit scherm, zal u merken dat we hier op stew.be ook een hele hoop knappe, soms zelfs low budget films hebben besproken die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.
  En dat we hier wel wat aandacht besteden aan groot opgezette filmprojecten (kaskrakers als u wil) is ergens onvermijdelijk. De marketingcampagne die aan dit soort films verbonden is, maakt soms de helft uit van het totale budget van deze films. Hierdoor kunnen we voor bepaalde projecten (Ocean’s 13, Pirates of the Caribbean, The Da Vinci Code, Harry Potter) moeilijk onze ogen sluiten door ze hier niet aan bod te laten komen.
  Bovendien menen we dat het vooral dit soort films zijn die in de smaak vallen bij een breed publiek (en daardoor ook uitgroeien tot box-office successen) en we dus, teneinde zoveel mogelijk mensen te bereiken, liever deze filmprenten bespreken dan een onopvallende, daarom niet minder goede film, die men alleen maar kan bekijken in de minder populaire filmcomplexen van dit land.

 3. Tom

  Ik vind de filmkeuze ook wel wat raar. Als er toch wordt gekozen voor films met gigantische PR-budgets, waarom zijn Spiderman 3 en Pirates 3 dan niet besproken? Dat zijn films waar ik naar had uitgekeken en die me ook verrast hebben in de cinema.
  National Treasure 1 vond ik zo ontzettend teleurstellend, leuk dat Jerry Bruckheimer daarvan producer is, maar effecten volstaan niet om die film goed te praten. Een flauw afkooksel van de Da Vinci-hype, met gigantische hiaten in het verhaal en waarvoor je je verstand echt moet uitzetten om toch nog ietwat te kunnen genieten. Onbegrijpelijk dat daar een 2de vervolg op komt.
  Met het zetelreservatiesysteem vd Kinepolis en de alweer opgeslagen prijzen vraag ik me af wie hiervoor geld en moeite over heeft..ik in ieder geval niet 🙂

 4. Ewoud

  Aan ieder van jullie die af en toe eens in zijn/haar pen wil kruipen en ons filmposts wil bezorgen die wél de moeite waard zijn: stuur ons gauw een mailtje en vervoeg ons team! Wij bieden extralegale voordelen en een prima werkomgeving. In de tussentijd moet je onze vreemde keuzes er maar bijnemen.

  Spiderman 3 vond ik persoonlijk niet echt een topper (misschien komt dat doordat ik 1 en 2 nog niet bekeken heb). Een beetje overload van effecten en iets te buitensporige verhaallijnen.
  Pirates 3 was dan weer de klasse die we van Disney gewoon zijn sinds 1 en (vooral) 2, maar nu ook niet zoveel meer. Vandaar dat ik er geen speciale post aan gewijd heb: dat er humor, prachtig in beeld gebrachte scènes en een geweldige Johnny Depp in zitten, weet onze bezoeker ook zonder een review te lezen.

  Tot slot nog even meegeven dat in elk Alma-filiaal filmvouchers te verkrijgen zijn tegen de schappelijke prijs van 5 euro. Lange duur, reservatie of e-handling: het speelt allemaal geen rol. Zelfs inclusief een portie kaaskroketten met puree komt dat goedkoper uit.

 5. Tom

  Daar heb je natuurlijk een punt, de beste stuurlui staan wal 😉

  Spider-man 3 vond ik een aangename film, maar er was inderdaad teveel ingestoken, 1 tegenstander was meer dan genoeg geweest, daardoor is er diepgang verloren gegaan die de vorige 2 spider-man films zo goed maakte.

  Van Pirates 3 was ik oprecht verrast, Pirates 2 heb ik met gemengde gevoelens onthaald, werd wat langdradig en toen het net terug op gang kwam, werden we verwezen naar de opvolger..balen! Gelukkig heeft Pirates 3 dit helemaal gecompenseerd, een echte popcornfilm die zichzelf niet al te serieus neemt, met goede acteerprestaties, goede humor en plotwendingen om je toch te blijven boeien. Jammer dat ik het stukje “10 jaar later” dat na de credits kwam heb gemist.

  De tickets in de Alma (zonder aankoopverplichting trouwens, je kan ze zo gewoon aan de kassa kopen) zijn echter ook niet helemaal zaligmakend. Wel geweldig: ze kosten maar 5 euro, alle kosten inclusief. Er zijn echter ook beperkingen: ze zijn enkel op weekdagen geldig en sinds het zetelreservatiesysteem kan je ze enkel nog aan de kassa zelf in wisselen. Via internet bestellen en zo zeker zijn van een goede plaats zit er niet in, aan een terminal in de kinepolis zelf lukt evenmin. Maar goed, dat is de schuld van het zetelreservatiesysteem. Ik vraag me af hoe lang dat nog houdbaar blijft in Leuven..

 6. Ewoud

  Die ’10 jaar later’ scène stelde nu ook zo veel niet voor 🙂

  Voor de volledigheid: het is wel degelijk mogelijk om Alma cheques in de nieuwe terminals te steken. Ik vind het zetelreservatiesysteem trouwens best wel handig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *