site stats

De Cock en de moord in de studeerkamer

Baantjer, de populaire Nederlandse serie waarbij de belangrijkste hoofdpersonages de achternaam hebben van een wereldlijk hoogwaardigheidsbekleder (Keizer, de Graaff, Prins, Den Koninghe) volgt elke aflevering éénzelfde patroon: iemand wordt vermoord, het onderzoek loopt muurvast (We staan nergens!), De Cock krijgt een ingeving bij cafébaas Lowietje en de moordzaak is opgelost. Eén aflevering volstaat dan ook om te kunnen meepraten over de 120 andere. De echte die-hard fans zouden Appie Baantjer momenteel moeten kunnen volgen bij het scheppingsproces van zijn laatste De Cock-thriller. Heel veel tijd zal hij er waarschijnlijk niet in moeten steken: verander de namen van de slachtoffers, kies een locatie voor de moord (De Cock en de moord in de studeerkamer?) en je hebt een nieuwe thriller. Voor diegenen die nog nooit een aflevering hebben gezien, en menen dat deze post niet volstaat: momenteel loopt op Eén de eerste reeks. Gisteren werd de derde aflevering uitgezonden met de intrigerende titel: De Cock en de moord op de moordenaar (een doordenker!).

      
Geschreven door Stefaan

5 Reacties

 1. peter

  En dan is er nog de catch phrase ‘D’r uit, De Cock!’ en de slotscène waarin de ongelooflijk eenvoudige plot nog eens wordt uitgelegd voor en geresumeerd door mevrouw De Cock.
  Waarschijnlijk gemaakt voor Amerikanen en Get Ready Fans.

 2. Ewoud

  Niet te vergeten, de melodietjes die te pas en te onpas uit de Amsterdamse grachten opduiken.

  Mijn favorieten (ik heb de meest toepasselijke scènebeschrijving erbij gegeven):
  – vol goede moed rijdt het duo naar de eerste getuige (hierna ‘moordenaar’) > track 3
  – “maar hoe kon ie hem dan hebben vermoord?” (te moeilijk uit te leggen trut, we tonen wel een flashback) > track 6
  – vrolijk slenteren Dick en Jurriaan door de rosse buurt > track 7

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *