site stats

Hans Teeuwen heerst (alweer)

Het verhaal gaat als volgt: Hans Teeuwen, cabaretier van het hardere genre en wereldberoemd in Nederland en Vlaanderen, bracht enkele maanden geleden in Amsterdam een liedje over vrije meningsuiting ten berde. Een krachtige song met een boodschap (beluister), zo blijkt al uit de eerste strofe:

Hans TeeuwenZet God op de pot
stop de profeet maar in je reet
en dans voor het vrije woord
en als je dan wordt doodgeschoten
heb je van dit lied genoten
de een die wordt verdreven,
de ander wordt vermoord:
hiep hiep hoera het vrije woord

Nu komen verder in het lied ook “de meiden van Halal” ter sprake, en daar konden enkele moslimvrouwen niet om lachen. Ze nodigden Hans uit in de Nederlandse talkshow Bimbo’s en Boerka’s, maar zagen duidelijk over het hoofd dat het hier om een bijzonder eloquent en intelligent persoon gaat. Teeuwen heerst: kijk zelf maar.

      
Geschreven door Ewoud

8 Reacties

  1. Gordyn

    Ze wouden hem denk ik op zijn plaats zetten en zijn totaal de mist in gegaan. In begin deed ie wat lastig en dwars alsof hij wou ontwijken, maar zijn betoog is eigenlijk nog erg sterk. En wel met waarheid (zonder rascist te zijn, waar ik overtuigd van ben dat Hans dat niet is)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *