site stats

:-) en :-( vieren ~

Iedereen kent en gebruik ze wel eens: de emoticons (een samentrekking van de woorden ‘emotie’ en ‘icoon’). Vandaag vieren zij ~<:-), want precies 25 jaar geleden kwam de Amerikaan Scott Fahlmann op het idee een gezicht na te bootsen met maar enkele leestekens. 🙂 , 🙁 en 😉 zijn de bekendste combinaties, maar lang niet meer de enige: intussen bestaan er al heuse woordenlijsten, de ene emoticon al wat ingewikkelder dan de andere. Een kleine test bij ‘Lees verder’.

Op 6 december is het ~<:-) , want dan komen <+|:-)>>> en ^():-)! Meestal betekent dat :-D, doch één enkele keer was ik :-{ omdat ik de <+|:-)>>> een 😡 moest geven. Sindsdien gaat mijn voorkeur uit naar *<|:-)>>. Die komt wel pas op 25 december langs, maar veel verschillen zijn er nu ook weer niet: ze dragen beiden een 8-), |-O ongetwijfeld zeer luid en mogen allebei dringend naar de @:-). En hoe ik me voelde toen ik hoorde dat geen van beiden echt bestond? Wel, ik was 🙁 , :-E en heel erg :@!

      
Geschreven door Stefaan

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *