site stats

Behekste schommel

In het Argentijnse dorpje Firmat is opschudding ontstaan rond een ‘behekste’ schommel. Het ding beweegt namelijk uit zichzelf, terwijl de twee andere schommels die aan dezelfde staaf zijn vastgemaakt, stil blijven hangen. Wetenschappers werden er bijgehaald, maar deze vonden (nog) geen verklaring voor het verschijnsel. Wind noch magnetische of elektrische velden zijn verantwoordelijk voor dit fenomeen, aldus de natuurkundigen. De inwoners hebben nu de hulp ingeroepen van spokenjagers om dit raadsel op te lossen.

      
Geschreven door Stefaan

5 Reacties

  1. peter

    Hoewel ze het ontkennen, zou ik toch voor de wind gaan. Er is het beroemde filmpje van de wind die een brug doet instorten, een schommel in gang duwen moet dan ook wel gaan. Bij valavond/middernacht evenwel best griezelig.

  2. Stephni

    Wind kan volgens mij toch niet hoor, ergens rond de 55 seconden vliegt er iets naar de camera toe door de wind… Dat wil zeggen dat de wind van parallel met het gefilmde standpunt is, en dus anders blaast dan dat de schommel beweegt.. Dus ik denk niet dat het door de wind is..

    xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *