site stats

Kreatief met Kurk

In het begin van de jaren negentig zond de Nederlandse TV-zender VPRO het programma Kreatief met Kurk uit. Het ‘cursus'-programma begint altijd met een les door de wat idiote cursusleider Peter van de Pood (Arjan Ederveen) en de altijd representatieve Ellen B. (Tosca Niterink). Aan de hand van thema's als eenzaamheid, passie, natuur, geloof en dood, worden diverse kunstvoorwerpen in elkaar geknutseld met slechts één basismateriaal: kurk. Het ziet er allemaal ontzettend knullig uit, maar het is ook behoorlijk grappig. Omdat je een programma van een half uur moeilijk alleen met kurk kunt vullen, worden er ook heel andere zaken bijgehaald. Bij ‘Lees verder’ één les ‘Kreatief met Kurk’ en de hilarische parodie van Bassie en Adriaan, Passie en Adriaan, uit hetzelfde programma.

      
Geschreven door Stefaan

5 Reacties

  1. Wouter VdH

    Haha, idd hilarisch! Hopelijk is de hele reeks zo goed als fragmenten die we gisteren gezien hebben 😉 twas een goede avond en zal u volgende keer is laten winnen bij catan he stefaan 😉 op naar de kreatief met kurk marathon!
    Mvg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *