site stats

American Gangster *****

Ridley Scott’s nieuwste prent, American Gangster, is een filmpje dat over zovele jaren altijd opnieuw zal worden uitgegeven, zoals dat nu het geval is met de uitermate populaire Lord of the Ringstrilogie, de Godfatherreeks of de TV-serie Friends. Deze gangsterfilm is van het beste dat we dit jaar gezien hebben (en zullen zien) en sleept volgend jaar in maart waarschijnlijk wel enkele vergulden Oscarbeeldjes in de wacht. Twee topacteurs, Denzel Washington en Russell Crowe, nemen de belangrijkste rollen voor hun rekening en plaatsen de film op het niveau van Scarface (1983) en Goodfellas (1990). De doodeerlijke flik Richie Roberts (Crowe) staat aan het hoofd van een federaal narcoticateam en moet het met een schare trouwe medewerkers opnemen tegen de charismatische druglord Frank Lucas (Washington), die in de late jaren 60 en vroege jaren 70 zijn glorietijd beleefde in Harlem, VSA. De confrontatie tussen beiden laat inderdaad wat op zich wachten, maar de laatste vijftien minuten van deze tweeëneenhalf uur durende film zijn schitterend en doen wat terugdenken aan die beroemde caféscène uit Heat (1995), waarin Al Pacino en Robert De Niro elkaar naar de kroon steken. Ga dat zien! Bij ‘Lees verder’ de trailer van American Gangster.


      
Geschreven door Stefaan

8 Reacties

  1. Nico

    Heb vorige week dinsdag het genoegen gehad deze al in premiere te mogen zien, en ik moet zeggen: Het is inderdaad een zeer gesmaakte film. De klasse druipt eraf en hij blijft spannend tot de laatste minuut.

  2. fILLE

    Het is een degelijke film, maar zeker geen topper. Er zitten niet echt memorabele scenes in, en het niveau van The Godfather, Scarface of Goodfellas wordt op geen enkel ogenblik gehaald. Ik was wel aangenaam verrast dat Denzel Washington en Russell Crowe me niet mateloos irriteerden. En Ridley Scott lijkt na enkele uitschuivers weer op het goeie pad te zijn.

  3. Pingback: houbi.com / blog » Gisteren, op Vlaamse blogs…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *