site stats

Marokkaanse gabbers

met dank aan Wouter VdH voor de tip
In onderstaand filmpje hebben Marokkaanse gabbers (jaja, ze bestaan) het over de Arabische oorsprong van de gabbercultuur en de etymologie van de termen gabber, hakken en Lonsdale, het uitermate populaire kledingmerk in de gabberwereld. Ze zijn boos op het feit dat racisme in wezen van Marokkaanse oorsprong is en door de Nederlandse gabbers werd ‘gekaapt’.

      
Geschreven door Stefaan

45 Reacties

 1. rachid

  he ben zelf marro
  vid het mar een dom iets…..en dan maar lullen we worden als minder gezien moeten ze het vooral vesterken dan komen ze er nooit van af kortom mijn advies…..als ze echt zo trots zijn op hun afkomst….Tip word dan moslim lulletjes roze water

 2. gabberfrommalin

  wa nen dikke ziever onnozele makkake
  kan het nog erger lonsdale is engels wa heeft da me arabisch te maken onnozele en de nsdap staat voor nationale socialistische deutsche arbeidspartij en das dikke zever want da heeft er niks mee te maken da zen skinheads geen gabbers. die kerels denken ook da alles van hun komt gabber is een nederlandse jeugdcultuur die onstond begin jaren negentig en is een opvolger van de house. en moslims mogen niet op plaatsen komen waar alcohol wordt geserveerd dus wa gaan die op die feeste lope is typisch voorbeeld van 2 onnozele pipo’s da wa willen opvallen.zoek dan iets anders uit e. ma ze geven tenminste wel toe da zij de racisten zijn . Hardcore till tha bone. respect voor de egte gabbercultuur!

 3. Wouter VdH

  Geachte meneer de gabber van mechelen,

  Ten eerste leer eens typen als je een deftig argument wil maken. Leestekens, hoofdletters en correcte spelling zijn altijd mooi meegenomen als je iets van geloofwaardigheid wil bereiken.
  Ten tweede, het is niet omdat iemand Arabier is, dat hij ook direct een moslim is. Dat gemelk over alcohol is trouwens ook zever, niet elke moslim hoeft hier in strikt te zijn, afhankelijk van hoe streng hij zijn geloof wil beleven. Trouwens het is niet omdat er ergens alcohol geserveerd wordt dat ze daar niet mogen komen, niet drinken ok, maar dat is nog altijd een groot verschil met geserveerd worden. Trouwens als elke kaholieke medemens, of eender welk geloof, zich aan alle regels zou houden;zou de wereld een heel andere plaats zijn.
  Ten derde, skinheads zullen het ook wel niet zijn. Aangezien het grootste deel ofwel apolitiek+anti-racistisch(jawel dat was de orginele instelling) of juist uiterst rechts is en dus tegen arabieren. Het is niet omdat ze een lonsdale pull dragen dat het ineens skins zijn. Londsdale is en blijft nog altijd meer een gabbermerk.
  Ten vierde, de gabbermuziek en cultuur zijn groots geworden in Nederland ja, maar is nog wel altijd ontstaan in Detroit als een subgenre van house.
  Ten vijfde, het woord makkak staat nog altijd niet in van dale, een makaak(aap) dat ken, meer makkak sorry dat niet.
  Ten zesde, ik wil je deze uitspraak wel is zien doen op de grote markt in je dierbare Mechelen, dan zal het wel heel wat minder zijn.
  Ten zevende, het is tijd om wakker te worden, de gabbercultuur is al eeuwen dood en begraven, en opgevolgd door iets van het zelfde infantiele niveau, jumpers…
  Ten achtste, als je echt niets nuttigers te melden hebt, hou dan toch gewoon je mond en blijf hier weg.

  mvg

 4. gabberfrommalin

  1. leer u artikels met de juiste informatie te beoordelen.
  2. de gabbercultuur van vroeger is idd minder maar ze bestaat nog steeds en zeg me niet dat een feest waar 15.000 mensen naar toe komen ni het tegendeel bewijst.jumpers en gabbers zijn nog steeds een verschil.
  3 gij zijt het typische voorbeeld van een ventje da niks anders gedaan heeft dan uit de boekskes heeft zitten leren en ni veel buiten is geweest,uit ondervindeing uit uw tekst merk ik ook dat u gewoon schrik heeft van buitenlanders.
  4 het argument van skinheads kwam uit hun tekst van nsdap(hebben ze zelf gezegd)lonsdale is een engels boksmerk!
  5. De oorsprong van gabber doet er niet toe waar want hier wordt enorm over gediscusierd. Het is in nederland grootgeworden + de kleding en haarstijl komen uit nederland tussen het afzetten van rotterdam tegen amsterdam
  6. Ik wil mijn uitspraak zeker doen op de grote markt in mechelen. waarom heel simpel een buitenlander die zich niet aanpast aan onze gewoonten blijft een makak,bruine.Een marokaan, neger die zich wel aanpast is een belg. Uw argument heeft dus niks et maken met uwen dikke van dale. er bestaan trouwens ook streektalen als u dit nog niet wist.
  6. het zijn door mensen zoals u dat verkeerde stellingen worden gemaakt over de gabbers of welk onderwerp ook. u bent het voorbeeld van een generatie kapitalistische mensen die evenveel kunnen als de momentele belgische regering (waarom onze maatschappij ook sterk zwak is egworden) die zijn feiten baseerd op eigen mening en niet op correcte informatie. Zo zou ik kunnen zeggend at ik allah ben. wrm heel simpel alles uit de koran komt uit de bijbel. Is dat dan geloofwaardig? mensen zoals u zouden 2 keer moeten nadenken voor ze iets schrijven. Groeten uit antwerpe, west vlaanderen,limburg en limburg(nederland) hardcore till ta bone

 5. wouter VDH

  1. Als ik één ding doe als ik een argument wil maken, is het zorgen dat mijn argumenten gefundeerd zijn. Alles wat ik getypt heb is opgezocht, of eigen kennis geverifieerd met feitelijk onderzoek.
  2. Ok, mijn stelling dat de gabbercultuur dood is is incorrect. Zolang 1 persoon deel van een cultuur uitmaakt is nog bestaand, waarvoor mijn excuses. Een betere woordkeuze is dan “uitstervend”, zeker in België.Over Nederland kan ik niet oordelen. Ik kom regelmatig in meerdere Belgische grootsteden en sorry maar zijn de gabbers toch echt wel op één hand te tellen. En nee ik kom niet alleen in saaie café’s om koffie te drinken, ik heb ook een leven en ga weg. Ze moeten zich toch wel heel goed verstoppen dan. In Leuven ken ik dan ook een old school gabber, en die is zelf van mening dat het in België aan het verdwijnen is. Zo zijn er volgens hem in Leuven nog maar iets van een twintig echte gabbers over, te bezichten in de lokale zoo in Leuven na schooluren: de bushaltes aan het station.Ik heb trouwens ook nergens gezegd dat gabbers en jumpers één en hetzelfde ding zijn. Maar het één is wel afkomstig van het andere,en als gevolg ook gabbers.
  3.Waarom zou ik iemand zijn die nooit buitenkomt, omdat ik een argument staaf met kennis en niet gewoon platvloerse zever en vooroordelen? Ik vrienden uit alle verschillende culturen en geloofsovertuigingen,dus zo’n nauwe visie zal ik wel niet hebben.
  4. Ik weet ook wel dat Lonsdale een boksmerk, zo wereldvreemd ben ik nu ook niet. Maar net zoals air max classics,pittbull en dergelijke is dit een merk dat al jaren door gabbers(en skins)veel gedragen wordt en als een handelsmerk voor hun cultuur beschouw wordt.
  5. Ben ik het mee eens, ik ken mijn gabber ontstaansgeschiedenis.
  6. Wat is dat nu voor een argument, je wilt het dus doen omdat degene die je dan op je dak krijgt geen ingeburgerde buitenlanders zijn. Ja dat zal je hachje wel redden. Ik vind dat men in belgië ook te licht over de inburgering gaat, en begrijp dat dit op vele steden zwaar kan wegen. Maar vergeet niet dat alle Europese landen dit al eeuwen deden en nog steeds doen. Overal ter wereld zijn er wijken volledig bewoond door buitenlanders. Uw opvatting is trouwens iets persoonlijk, die ik deels deel, want een Belg is nog altijd iemand die een belgisch paspoort heeft en meer hoeft niet. Maar door deze mensen in een hoekje te duwen en zo vijandig te behandelen bereik je alleen het tegenovergestelde.
  6bis. Ik ben diegene die hier zomaar ongefundeerd stelligen maak? Ik probeer zoveel mogelijk objectief te kijken naar iets, wat jou duidelijk niet lukt. En kapitalisme is niet het beste systeem nee, maar heb jij een beter voorstel? Het is en blijft een systeem waarbij 70% voordeel heeft. Niet vergeten dat u ook voor deze regering heeft gestemd he, we leven nog altijd in een democratie, en als de gemiddelde Belg te dom is om over zijn stem na te denken voor hij ze uitbrengt, tja dan krijg je zulke situaties. Trouwens wat een zever, jij zou Allah kunnen zijn omdat de Koran gebaseerd is op de Bijbel??? beetje rare redenatie he, dan kan ik ook God zijn of dergelijke.

  Denk in het vervolg twee keer na voor je iets zegt, mensen met jou ideeën die grotendeels op niets gebaseerd zijn verpesten het voor iedereen.

  Mvg uit Leuven

 6. gabberfrommalin

  -ja ik heb zeker gestemd alleen mogen deze niet met een andere partij samenwerken wat een democratie e.
  -u redenering over god zijn klopt idd met het feit dat ik zeg dat je niet zomaar moet geloven wat mensen zeggen.kijk mss eens naar uw reportage.
  -leuven is dan ook idd geen gabberstad meer, maar alsje graag hebt zal ik je meenemen richting west en oost vlaanderen en limburg.In aarschot wordt trouwens vaak een gabberfeest gehouden met een gemiddelde van 110 man maar dat wist u wss niet + in de spionkop van brugge,kv,antwerp moetje maar eens gaan kijken.
  – uw redenering van in kernsteden geen gabbers meer te zien is dan ook fout omdat het geen verplichting is om gabberkledij te dragen of kaal scheren .De nieuwe generatie kleed zich niet altijd op die manier en je kan dus niet zien ofze dit zijn.
  – ik weet niet uw juiste leeftijd maar ik ben de 2de generatie gabber bij ons thuis en heb dus wel wat meer gezien.Om de hele context te begrijpe moetje niet op straat naar marrokanen die denken daze gabber zijn stappen of in boeken beginnen snuffelen De mening van 1 persoon is ook niet genoeg.Trouwens oldscool is maar een klein deel van de gabber en idd lopen er niet veel meer met aussies rond.Dat moetje die feesten zelf meemaken en dat is echte informatie. Gabber is een gevoel en iets dat je niet op andere feesten ziet.Het is kapot gemaakt door mensen zoals u. met happy hardcore, vooroordelen en slechte reportages.gabbers werden altijd bevoorordeeld door drugs agressief gedrag. dikke zever want dit wordt overal gedaan. Ik ken genoeg feestjes voor nieuwelingen in leuven op kot.Het feit is gwn dat u mij niet wilt geloven noch naar mijn versie wil luisteren.U doet nu hetzelfde als die mensen dat het de grond in wouden stampen en het commercieel wouden maken. Kom met mij maar eens mee naar een hardcore feestje,je ogen zullen opengaan daar zijn dj’s die al 15 jaar meegaan die op hun 40’ste nog elk weekend kei hard draaien en zich inzetten en u maakt dit kapot met zon reportages u maakt de cultuur waar vele mensen van houden belachelijk op een idiote manier. Dan hoef ik ook geen respect te hebben voor u.
  – ik heb geen schrik e kerelke voor ingeburgerde inwijkelingen. Ik stond mee bij anderlecht toen die onnozelaars afkwamen. Ik ben trouwens van Tsjechische afkomst dus begrijp het goed genoeg.En uw opvatting van ze in een hoekje te duwen vind u dit? Ik werd bedreigt met een mes door 12 turken omdat ik geruchten had verteld aan een persoon over drugsgebruik. Ge ga ze nog verdedigen ook dan?Dit deden mijn ouders en grootouders niet zenne. Als niemand meer iets doet e en niks meer zegt e dan doen die hun zien kijk maar in belgie zijn verschillende delen waar politie zelfs niet meer durft te kome.Dit bewijst nogmaals dat mensen zoals u zorgen voor een zwakke gemeenschap. Ons land straalt geen kracht meer uit en heeft geen orde.
  – u bent gewoon helemaal verkeerd over de gabbercultuur punt uit. Dus denk int vervolg na voor je een reportage maakt over een cultuur.

 7. reefteef

  Ik ga volledig akkoord met den gabber! wa nen hete praat da diene kan verkope! wouter zegt zelf da makaak van apen komt,punt gemaakt! wouter als ge durft komt dan deze vrijdag naar panicdo op de korenmarkt om het uit te legge e kerelke!
  hardcore for life, pitbull vlaanderen!

 8. Mickie

  Waarom wordt er geen wekelijks debatonderwerp georganiseerd 😀
  En uiteraard steun ik Wouter volledig, omdat zijn argumentatie tenminste gefundeerd is, en hij niet over andere onderwerpen hoeft te spreken om de boel terug recht te kunnen trekken.
  Wouter, “het voorbeeld van een generatie kapitalistische mensen” (citaat), is Flanders’ Future!

 9. Mickie

  Waar blijft een reactie van andere verstokte blogbezoekers? Komaan jongens, we willen deze keer meer dan 54 commentaren verzamelen!
  Zou Get Ready in zijn vrije uren gabbermuziek maken?

 10. //lonsdalerke//

  Wat zoeke die verdomde idioten het tg weer lkkr ver !!!
  Denke die nu eg da alls vn hun is..
  HAHA … Zever in goed gevulde bakjes!! Da ze nr huis gaan en wie maakt dr nu zo een reportage? Da ge u daar mee bezig houdt?? Als ge wilt wtn waarvoor LONSDALE sta doe da dan op een andr manier maar tg ni via zoget?? zoeke de egte es op..

 11. Wouter VdH

  @ Gabberfrommalin:
  1. wat is het gabber zijn dan naast kleding en de muziek? is dat tegenwoordig ook al een levensvisie??
  2. ik ken Aarschot meer dan goed genoeg, ik ken de zaal, knoet, jc de klinker, … En ja ik weet dat aarschot nog altijd een bastion van ‘oude culutren’ is. Beetje Bokrijk voor de jaren negentig 😉
  3. Als ieman over mijn valse geruchten zou verspreiden over vermeend drugsgebruik zou ik daar ook niet mee lachen, en daarbij is is op iemand zijn gezicht slagen natuurlijk de afdoende oplossing!
  4. De partij waar u op stemde, toch raar dat hun slogan iets heeft tegen ALLE buitenlanders, dus ook ingeburgerde net als u!
  5. u gebruikt wel een sterk neo-nazistische woordenschat he; “wij leven in een zwak land, wij moeten terug sterk worden, uitstraling” En u denkt dit op te lossen door alle buitenlanders buiten te zwieren? Begin eerst is met alle Belgen zelf van de dop af te halen voor je anderen bekritiseert.
  6. Ik denk toch dat ik zo objectieg mogelijk gebleven ben over het gabberschap op mss twee kleinere uitlatingen na. Als dat u overtuiging is doe wat u niet laten kan, wees gelukkig.
  7. Voor je een hele kritiek opbouwt op iets, check mss eerst de oosprong van u bron van kritiek! Dit is geen reportage van mij of eender wie van deze blog! Dit is iets wat humor noemen, een sketch van op ndl 1!

  @ Reefteef:

  Danku om mijn punt weer eens te bewijzen 😉

  @Mickie:

  idd een wekelijks debatonderwerp zie ik wel zitten, tegenwoordig is het hier toch beetje doodser(idd examens en thesis dus logisch), maar een debatond vraagt weinig moeite om op gang te zetten en bezoekers doen de rest.(het trekt ook nog eens bezoekers)
  Bv onze goede vriend quickie en zijn actie(jawel soms doet hij ook dingen ipv met zijn iphone spelen) rond afschaffing downloadlimieten en de slechte situatie van de internetmarkt in België tov het buitenland.

  mvg

 12. gabberfrommalin

  – uw sketch geeft niets anders weer dan een bende prutsers die dringend een hobby moeten zoeken want deze slaagt nergens op.Is toevaliig dat deze sketchen weer wel geplaatst worden.
  – gabber is idd een levensvisie die gebaseerd is op feesten en genieten van het leven.
  – uw argument van u gebruikt sterk neozastische woordenschat heeft niets met het gabber zijn te maken.
  – voor u het nog niet wist is deze party een extreem rechtse dit is niet neonazistisch zoals u bekijkt.Een extreem rechtes partij is een conservatieve partij die niet alleen hun visie op het buitensmijten van immigranten maar ook vlaanderen onafhankelijk willen maken. Deze laatste ben ik niet 100%akkoord maar dit is 1 van de weinige partijen die tenminste niet zevert over hervormingen en splitsingen van deelgemeente waar ze al jaren niets aan doen.De term van onze maatschappij is zwak geworden berust op het principe van de zwakker regering,de wetten die elkaar tegenspreken, en een te lakse maatschappij.Sommige mensen durven zelfs niet meer buiten te komen. Natuurlijk voor u is dit geen probleem want u zit op u kotje. trouwens ik wil u eigenlijk wel eens een negatieve sketch op deze site willen zien zetten die negatief is tegenover islam.Of jodendom.Of probeer eens met skinheads of helss angels.Dat durf je wss niet e.
  – u beeld over gabbers is dus helemaal fout + u begint gewoon over andere onderwerpen.Ik zeg dat JULLIE deze sketch maakten.Mss niet praktisch maar jullie posten hem wel.
  – aan mickiej
  neej die zeverachtige boysband heeft niks te maken met de gabberhouse.En aangezien dat dat jullie vorig onderwerp was waar over gepraat werd zal dit site’tje wel niet op veel trekken.
  – uw debatavond zou ik ni proberen de mensen willen nu eenmaal niet praten met debielen die alleen maar willen praten over onzin da ze zelf posten.
  – ik zal mijn vraag anders formuleren (schoon gezegd e magk nu bij jullie neurd clubje?) ben je ooit al naar een hardcore feest geweest zoja welk en wanneer. en de dat feest in aarschot is in een parochiezaal.

 13. gabberfrommalin

  wouter van der hoeven we zullen het zo zeggen hou u onnozele praat voor uzelf want het slaagt op niets. U mengt extreem rechts (conservatief) met neonazisme. Uw verbiedt op deze manier het recht op vrijemeningsuiting.gabber zijn is dus een soort levensvisie maar vooral de mzuiek is belangrijk ( ik heb nooit iets gezegd dat gabber zijn niets met muziek te maken heeft maar met kleding dus leer lezen)Het intresseerd me niet wie het gemaakt heeft wel wie het publiceerd jullie dus. Als iemand een bom maakt en jij laat die afgaan ben jij evenzeer in fout dus dnek na voor je iets post.get ready is een boys bandje heeft niets met agbber te maken mickiej. De zaal in aarschot is een parochiezaal lekker gezellig met alle gabbers.U bent blijkbaar nog nooit op zon feest geweest dus niet instaat te oordelen en ook niet het recht zulke zevr te posten.

 14. Stefaan

  @gabberfrommalin:

  Laat er geen twijfel over bestaan: wij van STEW.be, nog Wouter, heeft ook maar iets te maken met de totstandkoming van bovenstaande reportage. De inhoudelijke verantwoordelijkheid berust volledig bij de Nederlandse omroep NPS. Dat deze reportage (sketch zou ik het niet echt noemen) uiteindelijk op deze blog werd geplaatst, heeft enkel en alleen te maken met het humoristische en opmerkelijke karakter ervan.

  Wij zijn geen politieke blog, en ook religieuze onderwerpen interesseren ons hier niet. Berichten over het jodendom, de islam, skinheads (…) zijn hier dan ook niet aan de orde (tenzij ze grappig zijn natuurlijk). Met het al of niet durven plaatsen van dergelijke ‘geladen’ berichten heeft dat dan ook niets te maken.

 15. Annelies

  Wauw, deze blog doorbreekt op een zalige manier de sleur van het leren en werken! Elke dag hoop je dat er een nieuwe comment staat, en jawel hoor! Vergeet Sara, Thuis, Familie, All Saints en aanhangsels, dit is de enige ontspannende soap! (waarmee ik niet gezegd heb dat ik naar al die programma’s kijk, laat dat duidelijk zijn!:))
  Mooi ook om te zien hoe de subtiliteit en de fijne nuances van humor vaak verloren gaat..

 16. Wouter VdH

  Dus ik moet mijn onnozele praat voor mezelf houden, ik dacht dat jij vrije meningsuiting zo hoog in de vaandel draagt. En ze oubliceren die zever ook niet, ze tonen gewoon wat op internet te vinden is, groot verschil he. Jij meent dat vele gabbers niet meer zichtbaar gabber zijn, ja dan vroeg ik mij af wat er naast de kleding en muziek nog aan het gabberdom was, tis maar een vraag he. Er wordt ook echt nergens gezegd dat get ready iets met gabbers te maken heeft he, wordt gewoon verwezen naar een post die ook veel commentaar kreeg. Bij mijn weten heeft Aarschot ook zoiets als de stadsfeestzaal, onder de lokale mssa gekend als de zaal.

  Mvg en nog een goede dag.

 17. Mickie

  Dat wordt hier echt ‘wijs’, zeg 😀
  Ik zal me binnenkort eens bezighouden met virtuele spandoeken te maken en korte slogans, om de dappersten te steunen 😀

 18. gabberfrommalin

  ja want mijn mening is gebaseerd op de echte hardcore en gabbers.Gij moogt zeggen watge wilt ik zei dat het verkeerd was en ge u met andere zaken kunt bezig houden.Ik ben geen lokale massa ik ben zo meer internationaal je weet wel ik kom buiten leuven en de andere paar grote steden in belgie.Ik onthoud dus niet de lokale massa’s hun benamingen want da zouden er teveel zijn.nogmaals wilk u wijzen op u argument met u muziek. Lees de bovenstaande teksten en zeg eens waar ik zei dat de muziek er niks ee te maken had?ik zei dat vele hardcore aanhangers (dit noemen ze dus gabbers) niet altijd meer zo gekleed zijn. Gabber zijn betekent datje je voor de mzuiek inzet en dat je je met andere gabbers bevriend of helpt op elke manier je kan. Hiervoor hoef je niet kledij te kopen. Er zijn veel hardcore beluisteraars dat zich hierdoor niet kleden naar de stijl maar er wel naar luisteren en ook naar de feesten gaan. Hierdoor weten zij tenminste waarover ze spreken en posten ze niet van die onnozele zever.
  en alsge leest wat andere mensen zeggen en niet alleen naar wat ik of gij zegt zou ge dit moeten gelezen hebben.

  Mickie zegt:
  28 May 2008 om 18:12

  Waar blijft een reactie van andere verstokte blogbezoekers? Komaan jongens, we willen deze keer meer dan 54 commentaren verzamelen!
  Zou Get Ready in zijn vrije uren gabbermuziek maken?

  en wat was u argument van alleen verwezen te hebben naar een andere post?

  Geboren als zovelen, gestorven zonder spijt.
  Hardcore is ons leven,
  Door te feesten vloog de tijd.
  Matuh als verenigte, samen in de menigte.
  Bass bracht ons het licht, met feesten int vooruitzicht.
  Hard zijn we gegaan, nooit was het gedaan.
  Strak door de snelle, maten die vertellen.
  Stampeh voor kapot, niemand vind t zot.
  Samen zijn we een, gekker dan iedereen.
  Hard zullen we gaan
  Gabbers blijven altijd bestaan !!!!
  Hardcore 4-Life !!!

 19. Dieter

  Hardcore 4-life!!! Heerlijk leesvoer om een glimlach op je mond te krijgen.
  Bij commentaren als deze, of als die op “Mijn restaurant” of die op “Get Ready”, kan ik me nooit van de indruk ontdoen dat het de ietwat intelligentere mensen zijn tegen “een hoopje marginalen”. Dat klinkt zo arrogant en verwaand dat ik me er al schuldig over voel, toch zal ik dit steevast onderbewust blijven denken, hoe jammer ook.
  Het lijkt me in elk geval interessant om eens een kijkje te gaan nemen in de parochiezaal van Aarschot, daar ga je nog wat tegenkomen!

 20. Garrincha

  Ik stel voor met z’n allen bij de volgende gelegenheid naar Aarschot af te zakken zodat we ons een goed beeld vormen van het hier bediscussieerde onderwerp.

 21. gabberfrommalin

  @ dieter
  zeg zievereir me u gezever van de ietwat intelligentere mensen en een hoopje marginalen. Ist omdage in leuven studeert dage denkt dage beter zijt as ons? onnozel dik nekske. Alsge intelligent waart e waarom zitte dan nog te studeren en doetge stomme uitspraken als deze? Dit lijkt me meer iemand da denkt dat hem slim is en even mee intressant wil komen doen. Dus geef ofwel nserieuze commentaar ofwel niks in dit geval vindt ik diene wouter zenne commentaar nog betje aan te nemen op sommige punten ma gij zijt nen dikke zievereir zenne. En blijf gwn weg uit aarschot bij hardcore feesten mensen zoas u verpesten de sfeer en daar slaan ze alleen op.Kijk ma na club X waren ook altijd onnozelaars van complex da kwamen zeveren met hun jump gedoe

 22. gabberfrommalin

  aan dieter , kweet het goe e
  en mss ni in leuven ma in ieder geval doetge alsof ge beter zijt wss door dage verder gestudeerd hebt. in ieder geval zult ge ni iemand zijn da veel respect zal krijgen alsge zo doe

 23. Mickie

  Daar ben ik nog niet zo zeker van 😉
  (Bon, ik post maar omdat we aan genoeg moeten raken om het record te breken :p)
  Maar toch:
  Daar ben ik nog niet zo zeker van 😉

 24. Dieter

  En we gaan verder met de discussie, ik heb het zelf gezocht natuurlijk, alles om het aantal posts op te krikken!

  @gabberfrommalin: je hoeft toch niet verder gestudeerd te hebben om “ietwat intelligenter” te zijn?
  En nu we hier toch een onderhoud hebben met een zelfverklaarde ‘real gabber’, kan ik hem beter maar ineens al mijn vragen stellen: Is hardcore leuker om naar te luisteren als je LSD gepakt hebt?

 25. Dieter

  Trouwens, ter aanvulling, het geldt ook niet andersom in mijn opinie, het is niet omdat je verder studeert/gestudeerd hebt, dat je daarom “ietwat intelligenter” zou zijn. Misschien moet ik hier maar eens een heel betoog uiteenzetten over mijn helse theorieën. 🙂

 26. Mickie

  Statistisch gezien is het duidelijk dat wie de moed heeft om verder te studeren na het verplichte middelbaar, ook beter presteert op andere vlakken, denk maar aan zelfontwikkeling, meningsuiting en taalkennis en -onderhoud. Laat dit topic nu toch net het ultieme bewijs daarvan zijn.

 27. Jelle Gordyn

  De trappen van Maslov !

  Nu, het feit dat ‘gabber’ zijn een levensvisie is, is ferm bij de haren getrokken dacht ik. Maar weet wel goed, mijn beste, Vlaams Belang wil een avondklok ook instellen. Hardcore party’s van 19 tot 22u? Kick it !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *