site stats

Introducing the book

Voor de introductie van de boekdrukkunst in 1438 bleef het boek een luxeproduct bestemd voor de rijkere milieus van de middeleeuwse maatschappij. De situatie is misschien wel een beetje vergelijkbaar met de introductie van de computer in de tweede helft van de twintigste eeuw: de eerste computers waren grote, lompe en erg dure toestellen, maar geleidelijk aan zouden deze elektronische, informatiedragende machines ook hun weg vinden naar het ‘gewone volk’. De computer was een nieuwe revolutionaire uitvinding waar niet iedereen evensnel mee overweg kon/kan. Hetzelfde gold misschien ook voor het boek. Om zijn nieuwe uitvinding te promoten, gaf Gutenberg mogelijk zelf home support aan diegenen die met problemen kampten.

      
Geschreven door Stefaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *