site stats

National Treasure – Book of Secrets ***

National Treasure - Book of Secrets

Het eerste examen afgelegd, een BV tegen het lijf gelopen in Leuven, en niet heel veel zin om al meteen van start te gaan met de voorbereiding van het volgende examen. Wat doen we dan? Een film meepikken en dan liefst eentje waarbij er zo weinig mogelijk moet worden nagedacht. Momenteel draait in de bioscoop één zo’n popcornprent: National Treasure – Book of Secrets. ‘Historische’ film ook nog, dus dat valt nog wel te verantwoorden voor een geschiedenisstudent in deze examenperiode. Kort iets over de film zelf nu.

De familie Gates is geschokt wanneer blijkt dat een voorvader een prominente rol zou hebben gespeeld bij de moord op Abraham Lincoln, de eerste president van de Verenigde Staten van Amerika, die op 14 april in het jaar 1865 werd doodgeschoten tijdens een theatervoorstelling. Ben Gates (rol van Nicolas Cage) besluit de eer van de familie te redden en met de steun van mama en papa, vertolkt door respectievelijk Jon Voight en Helen Mirren, brengt dat hem onder meer in het bureau van The Queen in Buckingham Palace en The Oval Office in het Witte Huis.

Onwaarschijnlijk? Absoluut, maar ik moet toegeven dat ik wel houd van die historische puzzels en de idee dat een oud meubelstuk een verborgen lade bevat, of een schilderij uit de zestiende eeuw een code that could change the course of mankind. De natte droom van elke historicus, maar jammer genoeg is de kans daartoe erg onwaarschijnlijk en meestal pas het resultaat van vele jaren nauwgezet bronnenonderzoek.

Bij ‘Lees verder’ vinden jullie de trailer van National Treasure – Book of Secrets.

      
Geschreven door Stefaan

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *