site stats

Eén fatale seconde in zes dagen

Volg de botsing live op de website van het STUK.

Vandaag begint in het STUK in Leuven het festival Artefact dat dit jaar in het teken staat van capturing time en mapping the moment. Eén van de opvallendste installaties dit jaar is van de Amerikaanse kunstenaar Jonathan Schipper en stelt een frontale botsing voor van twee auto’s. De botsing, die normaliter maar een fractie van een seconde duurt, wordt nu gerekt over een tijdspanne van zes dagen. Onder elke wagen werd een hydraulisch pompje aangebracht die de auto’s meedogenloos naar elkaar toe zullen drijven. Het festival is gratis en duurt nog tot 17 februari.

      
Geschreven door Stefaan

2 Reacties

  1. Pingback: Artefact expo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *