site stats

Waris Dirie en William D.

Het is nog altijd niet duidelijk wat Waris Dirie, de VN-ambassadrice van Somalische afkomst, vorige week precies is overkomen, na haar verdwijning dinsdagavond. Blijkbaar raakte ze in deze drie dagen goed bevriend met ene William D., een Brusselse ruitenwasser. Ik ben eens benieuwd of Waris Dirie van plan is ooit nog contact op te nemen met deze man na het lezen van het interview dat hijzelf gisteren gaf aan De Standaard.

Het wordt al vrij snel duidelijk wat de intenties waren van William D. en hij windt er in het interview ook geen doekjes rond. Vrijdag zag hij de vrouw in zijn stamcafé aan de toog zitten en als een echte gentleman biedt hij haar een drankje aan.

Eén glas is er geen, dus hebben we de glazen nog een paar keer laten vullen. Plots zei ze dat ze honger had. Ik heb haar dan voorgesteld dat ik voor haar zou koken. (…) Dan hadden we een heel gezellige avond samen doorgebracht en misschien ook wel meer.

Wat een mooie nacht had kunnen worden, draait uit op een nachtmerrie voor de Brusselse ruitenwasser: onderweg naar zijn appartement wordt Waris Dirie herkend door de politie. Ook William D. moet tegen wil en dank mee naar het politiecommissariaat voor verhoor. De achterdocht van de politie begrijpt hij en daarvoor geeft hij zelf deze verklaring.

Ik heb eind jaren 80 vier jaar gezeten omdat ik betrokken was bij de gewapende overvallen van de bende van de topgangster Hassan Maâche.

Dat hij aan de zijde van een vermist persoon gespot werd, had ik verwacht als reden voor die achterdocht. Niet dus. Laten we hopen voor William D. dat Waris Dirie dit niet leest, want volgens mij wordt de kans dan wel heel erg klein dat hij ooit nog iets van haar te horen krijgt.

Tot slot nog even dit: Waris Dirie, een Bond-girl? Volgens IMDb zou zij een rolletje hebben gehad in The Living Daylights uit 1987. De eerste die me kan aantonen waar en wanneer zij ergens in beeld komt, krijgt van The STEW Group één exclusief STEW.be-shirt.

      
Geschreven door Stefaan

6 Reacties

  1. Nils Geylen

    Voor spellingcorrecties op het web word je opnieuw beloond nu? Da’s weer goed nieuws. In elk geval, ik vroeg me net hetzelfde af bij het horen van die Bond girl talk. Ik vind er ook niks over. Dé Bond-expert van Vlaanderen is natuurlijk Wilfried Eetezonne van De Morgen – die hadden het allicht eerder gespot dan DS, ware het niet dat de goede man in Egypte zit. Zou Quantum of Solace daar scenes hebben dan?

  2. Jelle Gordyn

    ivm de T-shirts:
    verloren. De shirt bleef ergens slingeren na een bezoekje, waarbij de ouders zo vriendelijk waren hem vlug mee in de was te gooien. Nuja, het effect mag er ook zijn hoor. Maar voor alle winnaars van het stukje textiel: geraak de wasvoorschriften niet kwijt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *