site stats

Een pijnlijk moment

Het moet de vrees zijn van elke stand-up comedian: een grap die niet aanslaat bij het publiek. Een ware nachtmerrie wordt het wanneer de hele zaal na een grap in opstand komt en vertrekt. Dit laatste overkwam de Nederlandse cabaretier Micha Wertheim dinsdagavond nadat hij zich wat te vrijpostig had uitgelaten over de gehandicapte medemens en daarbij blijkbaar ook een rolstoelgebruiker in de zaal iets te nadrukkelijk viseerde. De man verliet huilend de zaal, waarop ook het publiek heftig protesteerde en de voorstelling voortijdig beëindigde. Een pijnlijk moment. Het voert ons terug tot de platgedraaide discussie of iedereen zomaar luidop mag zeggen wat hij of zij denkt. De vrijheid van meningsuiting moet blijkbaar steeds meer terrein vrijgeven, en dat is jammer: er gaat niets boven anderhalf uur Hans Teeuwen puur, waar niets of niemand gespaard blijft. Bij ‘Lees verder’ een fragmentje uit de show van Micha Wertheim.

      
Geschreven door Stefaan

4 Reacties

 1. Wouter VdH

  Voila, moest het nu nog effectief grappig zijn ok, maar die kerel probeert gewoon wat erover te gaan en dat goed te praten met wat zogezegd humor moet voorstellen! Is idd totaal niet grappig zijn sketch, en die kerel heeft het Leids cabaret festival gewonnen? tja nu Hans Teeuwen niet meer zijn “geweldige zelve” staat te wezen, kan men altijd naar deze wannabee gaan kijken he! en srry ik ben toch van mening dat er grenzen zijn aan humor, zeker het rechtstreeks belachelijk maken van iemand die een rolstoel zit, en voor iemand al huilend de zaal verlaat moet er toch al iets gebeurd zijn! dus gewoon volledig boycotte die zielige eikel, carriere kraken en zijn we er ineens vanaf 😉
  mvg

 2. Stefaan

  Er moet inderdaad behoorlijk wat fout zijn gelopen dat de hele zaal, in het nota bene zo tolerante Nederland, protesteerde en de voorstelling beëindigde. Ik ben dan ook nieuwsgierig naar mogelijke video-opnames van de desbetreffende avond. Heel erg goed vind ik deze Micha trouwens ook niet. Een wannabe van Hans Teeuwen? Absoluut.

  Ik vind het alleen opmerkelijk en wat jammer dat er vanuit steeds meer hoeken protest komt op hetgeen een stand-up comedian brengt. Na de moslims en de joden, lijkt het nu de beurt aan de gehandicapten. In alles zit humor en met alles moet om die reden ook gelachen kunnen worden, vind ik. Het koningshuis, de moslims, de kerk, holebi’s, bejaarden… Hopelijk moet een cabaretier dus voortaan niet gaan oppassen met wat hij zegt, uit vrees voor zo’n boycot.

 3. H.C.

  Een vergissing om te praten over het tolerante Nederland : ze zijn vooral politiek correct, wat verschillend is van tolerant. En op dit ogenblik is ‘tolerant’ zijn blijkbaar in de mode. Maak maar eens een politiek incorrect filmpje of zo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *