site stats

Hotel Op Stelten ***

Hotel Op Stelten

“De eerste film van Samson moet ik gezien hebben”, zei ik lang geleden als zevenjarige fan. En al duurde het uiteindelijk nog veertien jaar, je eigen beloftes kan je maar beter nakomen. Om die reden huurde het STEW-team afgelopen donderdag zaal 7 van Kinepolis Leuven af -of zo leek het toch- om er het laatste Studio 100-product aan een grondige analyse te onderwerpen. Luidop commentaar geven was ditmaal toegestaan, een welgemikte “laat maar spelen!” in het projectorgat achterin volstond om na de pauze het tweede deel van Hotel Op Stelten te starten.

Een hond die voordien nooit heeft gelopen tot een filmster verheffen, dat brengt wat praktische belemmeringen met zich mee. Gelukkig oogden Samsons eerste pasjes vlot en allesbehalve artificieel. Echt problematisch werd het pas bij de eerste flashback, waarin we de jonge Samson te zien kregen. Beeld je Bobby (van Kuifje) in, na een wasmachinebeurt samen met een verdwaalde grijze sok, en je hebt een idee van het uitzicht van de jonge viervoeter. Wisten jullie trouwens dat Samson al 20 jaar oud is?

Naast de poten van Samson waren er nog nieuwigheden te zien in deze film. Zo weten we nu dat Marlène van rood houdt, maar nog steeds niet graag met haar gezicht voor de camera verschijnt. Ook Octaaf De Bolle en Alberto waren weer van de partij. Dat het te veel werk was om in de vlugte ook een computerversie van Ann Petersen aan het decor toe te voegen, vonden we dan weer een beetje teleurstellend.

Hotel Op SteltenAl bij al een in zijn genre zeer geslaagde productie: bij Studio 100 weet men ondertussen wel hoe kwaliteitsvolle producties voor de kindermarkt af te leveren. Hotel Op Stelten is een film met een hoog Home Alone gehalte. De regie zat snor en de welgebruikte versnelfunctie in de montagekamer zorgde ervoor dat deze film ook de nodige vaart meekreeg. Speciale vermeldingen voor de intro, die veel wegheeft van die van The 4400, en de muziek, die momenten van nostalgie opleverde. Zo werden de romantische scènes bijvoorbeeld van een zachte, instrumentale herwerking van Ik Ben Verliefd voorzien.

O ja, meneer de host: het is niet verplicht luidkeels “Samson!” te roepen na het herhalen van zaalnummer en titel.

      
Geschreven door Ewoud

11 Reacties

 1. Bram

  En ik die dacht dat ik de enige student was die die film wou zien. Nu mijn examens eindelijk achter de rug zijn (Universiteit Hasselt en hun verdomde trimestersysteem) kan ik daar eindelijk eens werk van maken. Bedankt voor het aanraden!

 2. Pink Lady

  Doet me denken aan die keer toen ik naar Pietje Bell ging kijken in de Studios. We hadden daar ook heel de zaal voor ons alleen, en toen mijn broertje net toen de film begon nog naar de WC moest, heeft die aardige meneer van de projector gewoon de film opnieuw gestart toen hij terugkwam…
  Zalig zo’n privé cinema!
  Hoe was de stem van Samson?

 3. Jelle Gordyn

  Veel te kort, en er was volgens mij nog voldoende ruimte om het verhaal uit te breiden zonder het saai werd. De animatie van Octaaf had meer mogelijkheden, Albert (Albertooooo!) op scooter ook. Fijn allemaal, maar best een gemiste kans om dit af te maken. Ook meneer Chocomoes had een cameo moeten krijgen.

  De oude fans zijn te weinig verwend vind ik.

 4. wouter VDH

  Ben hem vandaag ook gaan kijken, en bij ons (het is natuurlijk paasvakantie en wat doe je tegenwoordig nog met je kinderen) zat de zaal bijna volledig vol hoor. Ik moet zeggen dat ik de film echt wel goed vond. Voor een kinderfilm (ok nostalgie zal er ook wel een grote rol in spelen) vond ik hem zelfs zeer goed, echt regelmatig goed gelachen. Maar idd zat meer in, hij was veel te kort, alberto en vooral octaaf kwamen er veel te weinig in voor, nog altijd geen marleneke en joop zou ook mooi geweest zijn. Maar ja we mogen niet klagen, ik heb me alleszins kostelijk geamuseerd!

  mvg

 5. Ewoud

  @Jelle Gordyn en wouter VDH:
  Vergeet niet dat het een kinderfilm is en ze die dus niet te lang kunnen maken… Zelfs met pauze is het voor kinderen moeilijk hun concentreratie te behouden bij films langer dan 90 minuten .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *