site stats

Mijn Restaurant: de websites

De vijf restaurants van het Vtm-programma Mijn Restaurant zijn al een goeie week open voor het grote publiek. Omdat er in de pers al genoeg geschreven wordt over het eten zelf en we verwachten dat elke nieuwe zaak ook op het web enige presence mag nastreven, presenteren we voor jullie: het grote Mijn Restaurant website-rapport!

1. Antwerpen: Matizze

Design: Een redelijk sober, maar proper uiterlijk. 3/5
Functionaliteit: Online reserveren is -door de overrompeling op vlak van reservaties- momenteel nog niet mogelijk. Wel is er een gastenboek aanwezig en de mogelijkheid tot inschrijving op een nieuwsbrief. Het menu is duidelijk en gebruiksvriendelijk. 4/5
Inhoud: Alles wat we willen weten, inclusief grote, mooie foto’s. 5/5
Algemeen: De website is wat aan de trage kant. -1
Totaalscore: 73%

2. Gent: De Charlekijn

Design: Spuuglelijke kleurencombinaties in een Web 0.1-sausje. De titel luidt “Nieuwe pagina 1” maar het design lijkt ouder dan de straat. Foute lettertypes, het gebruik van frames en de aanwezigheid van een Telenet-teller in de linkeronderhoek: ons zie je hier niet gauw terug. 0/5
Functionaliteit: De vele menu-items kunnen het gebrek aan interactie niet verhullen. Reserveren moet hier per gele briefkaart, want van e-mailadres of telefoonnummer ontbreekt elk spoor. 1/5
Inhoud: Menu’s staan online, maar de prijzen ontbreken. Van zowat alle andere pagina’s krijgen we de melding dat de info binnenkort online wordt geplaatst. Maar daar zijn we nu natuurlijk weinig mee. 1/5
Algemeen: Jakkes!
Totaalscore: 13%

3. Hasselt: Exquisa

Design: Veruit het mooiste design van allemaal. Mooie lettertypes, duidelijke links en kleuren in de juiste stijl. 5/5
Functionaliteit: Ook hier is online reserveren nog niet mogelijk. De rest van de site is zeer gebruiksvriendelijk en de menu’s zijn downloadbaar in PDF-formaat. 4/5
Inhoud: Alle info, van Google-map tot een samenvatting van elke aflevering. 5/5
Algemeen: Ook hier hapert er soms nog wat aan de snelheid van het geheel. -1
Totaalscore: 87%

4. Leuven: d’Hoogeschool

Design: Een beetje té basic. Vier verschillende lettertypes is misschien ook wat te veel van het goede, en de foto-flash animatie rechts begint telkens van nul (wit) bij het wisselen tussen pagina’s. En in godsnaam, verander toch eens de titel van je pagina! 2.5/5
Functionaliteit: Aan online reserveringen wordt wederom ‘gekookt’, de rest navigeert vlot en het geheel mag dan wel pover van ontwerp zijn, dat resulteert in een veel snellere website. Het beloofde forum zal snel online moeten komen, want qua interactiviteit is hier weinig te beleven. 3.5/5
Inhoud: Veel tekst, alle gerechten, alleen de foto’s mochten iets groter. 4.5/5
Algemeen: Ok, maar ook niet meer dan dat.
Totaalscore: 70%

5. Oostende: Red Pepper

Design: Een website volledig in Flash, dat doe je niet meer in deze tijd. Om over de willekeurig toebedeelde chaotische animaties nog te zwijgen. 2/5
Functionaliteit: Hoewel de layout heel wat beter kan, lijkt alles wel behoorlijk te werken. Tenzij scrollen dan, want dat duurt in Flash een eeuwigheid. 3/5
Inhoud: Uitgebreide info en alle menu’s, die gelukkig ook in printbaar PDF-formaat worden aangeboden… 4/5
Algemeen: Een paar kleur/animatiewijzigingen zouden al een groot verschil maken.
Totaalscore: 60%

      
Geschreven door Ewoud

47 Reacties

 1. peter

  Ik deel jullie mening niet helemaal. De site van Matizze is in mijn ogen veruit de beste: een restaurant moet volgens mij een sobere site hebben, dat straalt rust uit, wat je toch wilt op restaurant.
  Dat groen van Exquisa stoorde me om dezelfde reden bijzonder hard – ik vind dat het de aandacht van de tekst afleidt.

  Ik vind het menu dan ook veel duidelijker bij matizze tov de rest.

 2. Mickie

  Naast bovenstaande reacties is er misschien ook nog ruimte voor een niet-emotioneel antwoord 😉
  Uiteraard is de website van Hasselt stukken beter dan die van Antwerpen.
  Het mooi gephotoshopte zwart-groen van Hasselt straalt de sfeer uit die volledig in dezelfde lijn ligt met het interieur van de zaak Exquisa.
  De goedkoop gephotoshopte menubalk van MattizE daarentegen.. Om maar te zwijgen over de keuze van een gastenboek 🙂 (en zijn inhoud :D)

 3. hooft

  jelle doet dat fantastisch maar zn ma moet haar leren beheersen,ze ziet niet wat er in de zaal gebeurd door de zenuwen en dat kan echt niet,ze is helemaal niet bezig met haar klanten,ze moet het nu echt wel leren voor het te laat is….tip:maak dat je je kaart vanbuiten kent,dat je je tafelnummers kent,neem bestelling op,tik hem onmiddelijk in,geeg apero door en leg dan onmiddelijk juiste bestek!!!!succes

 4. pj

  Ik vind dit soort programma’s zalig omdat het ondernemen promoot. Zalige kans om zo uw restaurant te kunnen starten!

  Heb het een keer gezien, en toen was Leuven wel niet al te goed bezig. (Vooral die moeder van het team was niet optimaal.)

  En iets zegt mij dat deze post nog heel heel veel bezoekers gaat opleveren…

 5. Pingback: Xplo » Ooit Gemist » De Bank

 6. Pink Lady

  Die websites allemaal goed en wel, maar de prijzen liggen boven mijn budget 🙁

  Ben wel al eens gaan binnengluren in ’t hogeschoolplein (op weg naar de irish pub haha), het zag er daar wel schoon uit!

 7. mieke

  GENT….TOP VAN TOP…TENMINSTE GEEN DIKKE NEKKEN EN PERSONEEL GAAT VRIENDELIJK MEE ELKAAR OM, KAN NIE GEZEGT WORDEN VAN ANTWERPEN…DIE BRITT KAN DIENE KOK WEL OP ETEN!
  TJA,IN GENT KOMT DE BEDIENING VAN NEN ECHTE VENT E ANGELO!!!
  DOE ZO VOORT EN OP DE STEMMEN VANUIT HERZELE KAN JE REKENEN!
  MIEKE

 8. Kim te Erpe-Mere

  Ik vind van alle 5 Hasselt het beste.
  Aanvankelijk was Antwerpen mijn favoriet, maar ik heb m’n mening moeten herzien.
  Het voorval van de gesloten deur (wordt over gelogen terwijl over heel Vlaanderen wordt uitgezonden)vind ik niet kunnen.
  Ook de dame (Britt) die de verantwoordelijk heeft over de zaal vind ik niet goed overkomen.
  ( Er was discutie over de verdeling van de fooi, sorry maar als het eten niet goed is, wordt er geen fooi achtergelaten. Dus 50/50 voor beiden.
  Er is evenveel stress in de keuken als in de zaal. Dit zeg ik uit ervaring.

  In Gent was ik teleurgesteld.
  Ik had daar zo’n grote verwachtingen bij, maar als je ziet hoe ze hun klanten behandelen en wat voor eten je krijgt vind ik niet dat het de naam van TOP-restaurant verdient.

  Leuven is m’n tweede favoriet, maar ik vind Micheline niet meer geschikt om nog in een restaurant te staan. Ze kan echt heel moeilijk om met de stress. Al gun ik het ze volledig als ze winnen.
  Jelle, doe zo voort.

  En de Red Pepper, daar maak ik m’n woorden niet aan vuil.
  Het eten zal wel goed zijn maar die Ghislaine is HELEMAAL NIET geschikt voor een restaurant. Zo jaloers, komaan, waarom werk je dan in de Horeca!!!!???

  Ik vind het wel een leuk programma en ook vanavond zal ik terug paraat zijn om 21.45 u

 9. wouter VDH

  Bedankt Ronald voor je geweldig constructieve bijdrage! Nu nog het gebruik van leestekens, hoofdletters en AN en een job bij het laatste nieuws ligt voor het grijpen!

 10. xx

  ja de red pepper dat da maar rap gesloten word ze jawade pffff die Ghislaine wa is me da voor iemand !!!! der is dus nix goed aan da mens é kan kik daar geen goeie comentaar op geven op da mens alleen ma slechte comentaar. nee tis dit nee tis dat en nee nee nee en jaloers die is echt ziek in aar bovenkamer sorry zé.

  Leuven da ist, die mogen open blijven ik hoop echt van wel.
  hasselt mag ook blijven alé ja der mag maar ééné open blijven dus Leuven voor mij. x x x x x

 11. stephny

  eerst en veral zou ik willen zegge mun favoriete zijn antwerpen en hasselt en leuven
  oostende is minder als pieter er alleen voor staat is het nog te doen, maar als ghislaine in de buurt is, tja moe het nie uitlegge zekers 😉 ze is heeft commentaar opalles en iedereen, is da wel verstandig??? nimt je hand boven je hoofd en kikt ies, want zoe denderend ben je ook nie e 1*haselt 2* antwerpen 3* leuven oostende mag toe

 12. Joyce

  Hasselt en Antwerpen worden gwn de 2 finalisten , ik hoop dat HAsselt wint
  maar zou et niet erg vinden als Antwerpen zou winnen , hun site is best wel goed en vind un restaurant egt wel chic . maar die Britt moetn ze egt wel LOzen want amai , das een bitch !
  Dat oostende ma snel dichtgaat want amai die ghislaine als ge zelf gen vrouwen in aw restaurant wilt puur uit jaloezie dan moete der oek ni an beginne oek ni ze pft !
  rommel noem kik da !
  Hasselt zie da ge wint ! egt de bestn !
  YAnaïka en stephi zen gwn zalig !
  x

 13. Tine

  Matizze verklaard dat wij geen smaak hebben hier in west vlaanderen, omdat we boerenpummels zijn, leuk…

  Hopelijks winnen ze niet, qua uitspraken zijn hasselt en leuven best neutraal gebleven, …

 14. pasje

  Amaai die in Matizze hebben nogal een air, de chichi loopt er af, ze denken daar dat ze superieur zijn, ma ja wat wil je van ex managers, het loopt er altijd af…
  Doe eens normaal … Maar ja het ligt aan mij zeker, ik heb het niet voor suits…

 15. ronald

  ik hoop dat leuven het haalt van oostende die ghislaine verdiend dat niet voor open te blijven sorry voor pieter die doet zijn best vind ik .
  voor mij mag leuven en hasselt de finale zijn dat zijn geen dikke nekken.

 16. peter

  Het gaat hier over hun websites, moest u er over gelezen hebben.

  Bovendien geldt bij Stew nog steeds de kracht van het woord. Deze wordt compleet ont- of beter verkracht door de niet-leesbare stijl van het gros der reacties hier.
  Enkele tips:
  1) Denk even na aangaande wat u wil schrijven.
  2) Leer blind typen, zo merkt u typfouten sneller op.
  3) Scroll terug naar boven in je comment en herlees.
  4) Wees niet te beroerd om eventueel eens iets te herformuleren.
  5) Tel het aantal leestekens en deel dit door het aantal zinsdelen (enkel indien je tekst uit meer dan enkele woorden bestaat):
  *komt u uit in de buurt van 0 -> wis je comment
  *komt u uit in de buurt van 1 -> ga naar de volgende stap
  *meer dan 2 of 3 -> maak je zinnen krachtiger zodat ze de meervoudige uitroep- of vraagtekens niet nodig hebben

  6) Nog een kleine controle bij de werkwoordsvormen…

  7) Klik nu pas met de linkermuisknop op reactie verzenden. De toetsencombinatie Tab-Enter wordt ook aanvaard.

  Hopend op een betere wereld,

  Peter

 17. Nele

  Hasselt is echt top!! heel lekker eten,ik hoop dat het open blijft. yanaika en stephie doen het super!! ook Filip steun ik,want tis mijn schatje he 🙂 vele groetjes uw poppeke. hopelijk winnen jullie!
  10/10

 18. xxfantjexx

  Het gaat hier over hun websites, moest u er over gelezen hebben.

  Bovendien geldt bij Stew nog steeds de kracht van het woord. Deze wordt compleet ont- of beter verkracht door de niet-leesbare stijl van het gros der reacties hier.
  Enkele tips:
  1) Denk even na aangaande wat u wil schrijven.
  2) Leer blind typen, zo merkt u typfouten sneller op.
  3) Scroll terug naar boven in je comment en herlees.
  4) Wees niet te beroerd om eventueel eens iets te herformuleren.
  5) Tel het aantal leestekens en deel dit door het aantal zinsdelen (enkel indien je tekst uit meer dan enkele woorden bestaat):
  *komt u uit in de buurt van 0 -> wis je comment
  *komt u uit in de buurt van 1 -> ga naar de volgende stap
  *meer dan 2 of 3 -> maak je zinnen krachtiger zodat ze de meervoudige uitroep- of vraagtekens niet nodig hebben

  6) Nog een kleine controle bij de werkwoordsvormen…

  7) Klik nu pas met de linkermuisknop op reactie verzenden. De toetsencombinatie Tab-Enter wordt ook aanvaard.

  Hopend op een betere wereld,

  Peter

  Sorry wat zij je ik kan da nie lezen sorry hé x x x x x x

  pfff vandaag 29-04
  Red pepper, ppff diene pieter tegen Micheline (d’Hoogeschool) ga je dat kunnen volhouden want je bent al op leeftijd a.u.b zé was me da ne lompe boer

 19. Pink Lady

  Goed geprobeerd peter… maar helaas, het is hopeloos!

  Misschien eens proberen in hun eigen taal aan te spreken:

  tga hie ovr de sites dus ni wlk restaurant het hardste roelt!!!!
  en dage es ne keer moe peinzen voorge op diene verzendtoets klikt!!!!! ppff

  Tja dit soort reacties krijg je blijkbaar als je iets post over een VTM reality programma…

 20. natalie

  ik kijk al van begin naar mijn restaurant en ik vindt dat hasselt moet winnen zij zijn de beste leuven is ook goed maar niet zo goe als hasselt stephanie en yanaika zijn ge woon super punt

 21. DEBBIE

  JANAIKA EN STEFANIE. WAT JULLIE ZEIDEN VANDAAG OP TV VOND IK ZIELIGDOENERIJ. ZEGGEN DAT JULLIE HET RESTAURANT NIET KUNNEN OPENHOUDEN ZONDER TE WINNEN! JULLIE ZIJN NU TOCH OOK OPEN EN HET LOOPT TOCH REDELIJK GOED. DOE DAARMEE WAT VERDER EN LAAT HET RESTAURANT EERST RENDEREN. OF WILLEN JULLIE DIRECT ER DE VOLLE POT AAN OVERHOUDEN.

 22. Mickie

  Intelligentie is niet iedereen meegegeven…
  Even duidelijk stellen dat HOOFDLETTERGEBRUIK gelijk staat aan roepen, wat in principe synoniem is voor arrogantie en lomp gedrag.
  Nog even een reactie op bovenstaande ‘tekst’: wanneer Exquisa niet wint, zal het moeten sluiten omdat de overnamekost te groot is. Tenzij u, juffrouw ‘Debbie’, uw spaarpot gaat raadplegen opdat Exquisa geen dertig jaar zou hoeven te lenen.

 23. Mickie

  Nikki kijkt naar de heruitzendingen via iWatch? :s
  De strijd tussen Antwerpen en Hasselt is reeds gestreden 🙂
  En wat toch geweldig blijft, is dat mensen bij het invoerveld ‘website’ Stew.be typen 😀

 24. natalie

  yanaike en sephanie zij moet mijn restaurant winnen want een aardapel restaurant is er in belgie nog niet en dat van leuven wat ge bij hun kunt eten kunde in gewoon restaurant ook eten daar is niets sechaail aan dus stem op hasselt noe ga het nog tot aan de laaif uit zending stem hasselt naar 3274

 25. Wouter VdH

  Ja ik geef het toe, heb ook enkele afleveringen gezien van het programma. De manie errond snap ik wel niet direct, maar ja wie ben ik he. Alleszins zal ik vanavond de “laif” uitzending moeten missen,maar toch hoop ik dta Leuven wint. Dit om de diepzinnige reden dat ik nu eenmaal van Leuven ben, en tja Limburg nu niet direct mijn favoriete provincie is. Ik zal spijtig genoeg ook niet “sechaail” mijn stem uitbrengen, maar wel gewoon in de krant lezen wat de uitkomst is! Allez Stew is weer een populair onderwerp rijker, en een 4de plaats op google hip hoy!

  mvg

 26. An Sools

  Leuven is gewoon het beste restaurant en ze hebben verdiend gewonnen. De reacties van Lins uit Antwerpen zijn echt smerig: het is niet omdat Jelle een verleden heeft dat ze nu moeten winnen. Zoiets zeg je niet. Dit heeft niets te maken met zijn verleden. Hij is gewoon één van de beste koks en micheline is op korte tijd enorm gegroeid. Antwerpen zijn gewoon slechte verliezers. Hasselt daarentegen is ook een goed restaurant en verdienden het ook om te winnen maar Leuven heeft net dat ietsje meer.

 27. Inn

  Ben heel erg blij dat Leuven de winnaar is !!!Hasselt was mijn 2de keuze en Antwerpen en Oostende zijn helemaal niet geloofwaardig uit de hoek gekomen ,hoe die 2 mannen zich lieten manipuleren door hun vrouwen…..hielden niet eens vast aan hun eigen mening na beoordeling van het eten in beide finale restaurants..;zielig! Gent was tenminste eerlijk en vielen veel te vroeg weg uit deze wedstrijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *