site stats

Star Wars: The Exhibition

Als fan van het werk van George Lucas kon ik de Star Wars expo, die nog tot zondag 1 juni loopt in de kelders van Tour & Taxis in Brussel, moeilijk links laten liggen. In totaal stelt de expo een driehonderdtal originele voorwerpen tentoon, gaande van enkele simpele schetsen en storyboards, tot indrukwekkende maquetten, levensgrote poppen met fijn afgewerkte kostuums en ruimteveren. Verspreid over tien zalen (een doorsnee bezoeker heeft een dik uur nodig om alles goed te bekijken) worden deze objecten chronologisch en per planeet gerangschikt, af en toe onderbroken door enkele ferme making of-video’s. Alle voorwerpen bevinden zich veilig achter glas; foto’s trekken mét flash was dus geen optie. Ook de zwakke belichting van veel objecten maakt dat maar een beperkt aantal foto’s behoorlijk gelukt zijn. Een selectie vinden jullie bij ‘Lees verder’.

In deze tribune, die te zien is in The Phantom Menace uit 1999, worden de toeschouwers weergegeven door middel van gekleurde wattenstaafjes. Opmerkelijk toch wel, want in 1999 was men reeds enige tijd in staat om met de computer dit soort zaken te creëren. Dus, waarom zoveel tijd steken in de opbouw van deze tribune, als de computer hetzelfde waarschijnlijk beter en sneller kan?

Alleen jammer dat er weinig of niets te zien was over Luke Skywalker, Emperor Palpatine, de Clone Troopers of de Rebel Alliance. Ook favorieten als de X-Wing Starfighter, de Millennium Falcon, de Cantina scène en Bespin waren evenmin te bespeuren. Chewbacca en andere Wookiees werden dan weer naar de Verenigde Staten van Amerika teruggestuurd nadat ze schade hadden opgelopen tijdens het transport van London naar Brussel.

      
Geschreven door Stefaan

1 Reactie

  1. Pink Lady

    Ik ben er in de paasvakantie ook geweest, best indrukwekkend, maar alleen geschikt voor de echte fans.
    Inderdaad niet erg geschikt om foto’s te maken (die van u zijn nog goed gelukt) wegens overal donkere bedoening en achter glas.
    Zo waren Qui Gon Jin (schrijf je dat zo?) zijn prachtige sexy laarzen (tot ver boven de knie) helemaal niet te zijn ūüôĀ zonde!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *