site stats

Mijn Restaurant: de winnaars

De laatste uren lopen, om 23.15 kunnen we eindelijk checken wie de grote finale van Mijn Restaurant gewonnen heeft. Omdat het in deze wedstrijd al lang niet meer om restaurantkwaliteiten gaat, geven we over beide restaurants nog even wat volstrekt irrelevante info mee.
UPDATE: Leuven wint tegen alle verwachtingen in!

D’Hoogeschool
– Jelle en Micheline vormen het enige duo dat opteerde voor een vennootschap onder firma (in plaats van een bvba). Dit heeft als gevolg dat ze beiden onbeperkt aansprakelijk zijn…
– De vorige zaak gevestigd te Hogeschoolplein 8, een internationaal studentencafé, ging failliet op 2 maart 2007. Toch staat de website van bvba Pint Size nog altijd online alsof er niets aan de hand is.
– Het kan burgemeester Louis Tobback duidelijk niet echt schelen wie in deze populariteitswedstrijd als eerste zal eindigen. “Het schepencollege is in d’Hoogeschool gaan eten, ik heb die mensen ontvangen en zelfs gedaan alsof ik een sms verstuurde terwijl ik dat niet kan.” Bovendien kunnen we hem op de avond van de finale vinden op een boekvoorstelling in de Leuvense bibliotheek Tweebronnen.

Exquisa
– Yanaika Skrzyszkowiak en Stéphanie Deveux hebben geluk dat de kijkers de stad en niet hun achternaam moeten doorsturen naar het tot vervelens toe herhaalde betaalnummer.
– Als de meiden vanavond naast de jackpot grijpen, hoeft er niet getreurd te worden: de bvba Exquisa heeft naast het runnen van een restaurant een heleboel andere activiteiten op haar naam staan. Die gaan van handel in hedendaagse kunst (!) over projectontwikkeling voor de bouw van appartementsgebouwen tot “het op lange termijn aanhouden van aandelen die afkomstig zijn van bedrijven uit verschillende sectoren”.

      
Geschreven door Ewoud

16 Reacties

 1. Mickie

  Dat laatste van Exquisa is ook omdat een van de moeders deel uitmaakt van de bvba.
  En oja, de opvolger van het programma wordt trouwens ‘Mijn bed & breakfast’, gepresenteerd door Francesca Van Thielen. Het wordt een combinatie van ‘Mijn restaurant’ en ‘De werf’, en de opnames zullen plaatsvinden in ‘een land waar de zon veel schijnt’.

 2. Dieter

  Om eerlijk te zijn vind ik dat het Stew-team de laatste tijd toch een beetje tekortkomt in posts mét inhoud, jammer. Maar om dan toch even mee te doen, Skrzyszkowiak is een Poolse achternaam!

 3. Wouter VdH

  Allez de radio meldt ons dat Leuven gewonnen heeft, hip hoy! srry Steve volgende keer meer geluk, en laat het “uitbundige” feesten hier maar beginnen.

  mvg

 4. Dieter

  De excuses zijn aanvaard ūüėČ Jullie zaten er in je poll anders niet al te veel naast, getuige daarvan volgend GVA-fragment:

  Ondertussen is de opvolger van het vtm-programma al bekend. In een programma dat omschreven wordt als een combinatie van ‘Mijn restaurant’ en ‘De Werf’, zullen koppels een eigen ‘bed & breakfast’ moeten opstarten. Francesca Vanthielen presenteert het nieuwe programma dat in het najaar op het scherm verschijnt.

  Blijven gaan met die reality!:p

 5. Wouter VdH

  Idd uitmelken nu het nog hot is, net zoals ze met big brother, idool, … gedaan hebben. Al had ik meer ludieke versies als mijn kermiskraam, mijn kebapzaak, mijn home, … toch ook wel zien zitten!

  mvg

 6. pj

  √Ę‚ā¨Ňďhet op lange termijn aanhouden van aandelen die afkomstig zijn van bedrijven uit verschillende sectoren√Ę‚ā¨¬Ě

  Hoe dom is dat? Laten we anders ff vennootschapsbelasting betalen op meerwaarden die ten persoonlijke titel onbelast zijn…

  En waarom zit alles in 1 BVBA? Echt draaien zal die handel van die moeder ook niet doen.

  En die VOF van Leuven is ook zo raar. In een sector waar een zaak gemiddeld 9 maanden overleeft echt heel dom. Denk trouwens dat heel wat mensen nu ook een restaurant gaan willen openen (en denken dat ze het gaan kunnen), reken een paar maanden voor opstart en binnen ongeveer 12 maanden kan je goedkoop een restaurant kopen…

 7. Pingback: d’Hoogeschool wint - de reacties

 8. peter

  Geniaal wel dat het Belang van Limburg het telefoonnummer van Leuven publiceerde als zijnde dat van Hasselt. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat deze blunder beslissend was.

 9. Michielus

  VTM beweert althans van niet; het stemgedrag van na de foutieve publicatie zou niet afwijkend zijn geweest dan het stemgedrag van de dagen ervoor.
  In combinatie met hun mededeling dat het verschil tussen beide restaurants zeer klein was (er doen cijfers de ronde van een halve procent) kunnen we ons echter afvragen wat men onder ‘niet afwijkend’ verstaat. Want het verschil in stemgedrag moest blijkbaar niet echt groot zijn om de uitslag al drastisch te veranderen…

  Daarnaast vind ik de blunder wel zeer hilarisch; ik vraag me af of het feit dat Concentra tegenwoordig zelf het internet afspeurt naar ‘nieuws’ ipv een beroep te doen op persbureaus als Belga hier iets mee te maken heeft. Men heeft immers gewoonweg het nummer uit de halve finale (dat wellicht wel te vinden was op één of andere website in een gedateerd artikel) blindelings overgenomen voor de finale, met alle gevolgen vandien..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *