site stats

Wikipedia haalt de neus op

De belangrijkste artikelen uit Wikipedia zijn tegenwoordig ook in gesproken vorm beschikbaar. In eerste instantie vond ik het een leuk extraatje, maar na het beluisteren van enkele fragmenten lijkt het me gepast de meeste van die audiostukjes gewoon terug van Wikipedia te halen (en voortaan eerst even aan een korte kwaliteitscontrole te onderwerpen). Wikipedia steunt volledig op bijdragen van zijn/haar gebruikers, die zonder enige vergoeding hun tijd willen steken in de verbetering van deze internetencyclopedie, en daar heb ik uiteraard alle sympathie voor. Dat de tekst soms wat te snel, traag, zacht, luid wordt ingesproken, of sommige moeilijkere woorden niet altijd even duidelijk en vlot worden uitgesproken, dat wil ik nog graag door de vingers zien. Maar, het wansmakelijke ophalen van de neus tijdens het voorlezen, stoort mij wel dermate.

      
Geschreven door Stefaan

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *