site stats

K.U.Leuven ronselt

Ben ik de enige die het vreemd vindt dat de K.U.Leuven homepage gebruikt wordt voor het ronselen van kandidaten voor een JIM-programma? Krijgt rector Vervenne als tegenprestatie een VIP-treatment op de wei van Werchter? Of gaan hier louche geldstromen mee gepaard? Op stad en doelpubliek na zie ik immers weinig links tussen beide. Meer nog: als we ons op die twee factoren moeten baseren, verwacht ik volgende week een link naar de STEW-wedstrijd op dezelfde plaats. Of is die datum al gereserveerd voor Temptation Island?

      
Geschreven door Ewoud

6 Reacties

 1. Pieter

  Misschien maakt de KUL geen reclame voor JIM, maar is het net omgekeerd. Misschien is dat hele programma wel een reclamestunt van de KUL om studenten over de streep te halen naar Leuven te komen. Advertising entertainment of product placement of hoe heet zoiets?

 2. Ewoud

  @Pieter: de mogelijkheid dat het om branded content gaat (cfr Onder Hoogspanning – Electrabel), is er inderdaad, maar in dat geval stel ik me vragen bij de timing. Is het niet zo dat de meeste studenten midden augustus al beslist hebben aan welke school ze hun jaar willen starten?

 3. Michielus

  Lieftallige vriend Ewoud, het is nog niet midden augustus, en dus is er nog tijd zat om studenten die Leuven niet zo’n hippe studentenstand als Gent vinden te overtuigen van het tegendeel :). En welk beter bewijs dat Leuven dé studentenstad bij uitstek is, dan een programma van JIM dat Leuven verkiest boven Gent, Antwerpen of Brussel?

  Ergens vind ik het dus wel logisch dat de KUL deze kans aangrijpt om nog eens duidelijk te maken dat Leuven en de bijhorende universiteit niet zo saai is dan veel mensen denken.

  Maar aangezien het examens zijn, en we toch ergens op moeten ‘kakken’ (zie een paar posts geleden), wil ik wel de volgende uitspraak nog even aanhalen en eens zeer hard lachen met het Leuvense stadsbestuur:

  ‘Het stadsbestuur is erg enthousiast over het programma’, zegt schepen van Studentenzaken Denise Vandevoort (SP.A). ‘Daarom steunen we het, net zoals Mijn Restaurant. Niet financieel, wel logistiek.’

 4. Ewoud

  Goede vriend Michielus,
  Het programma is pas midden augustus volledig ingeblikt en ik zou het vreemd vinden mochten toekomstige studenten zich laten beïnvloeden door een “hip” design van de JIM-site of de geografische keuze van de VMMa (Vlaams-Brabant/Brussel telt nu eenmaal het hoogst aantal studenten als provincie, de K.U.Leuven als instelling). Verder weet ik ook niet of studenten meteen gaan concluderen dat daarmee ook de KUL hip zou zijn. En al helemaal niet als ze zich tijdens hun keuzeproces op de KUL-site bevinden en na twee klikken in een totaal andere designomgeving kunnen belanden…

 5. Michielus

  @Ewoud: Ik heb nooit beweerd dat de uitzending van het programma het verschil zou maken, wel het feit dat men voor Leuven kiest op zich. De uitzenddatum en de JIM-website zijn daarbij dus niet zo relevant, wel het feit dat de keuze voor Leuven wordt gecommuniceerd. Vanuit dat standpunt vind ik het, wederom, ergens wel logisch dat de KUL dit nieuws mee via haar website verspreid en haar graantje wilt meepikken van deze Leuven-als-beste-studentenstad imago-opbouw.

  Geografisch is de keuze niet per se zo evident als jij doet uitschijnen; Gent beweert de laatste jaren steeds vaker dat zij eigenlijk dé grootste studentenstad zou zijn (hiervoor gebruikt men een telling waarbij niet-universiteitsstudenten ook worden meegeteld en wellicht nog een portie verlangen ;)).

  Over de designomgevingen van de KUL-website geef ik u uiteraard groot gelijk (daar heb ik zelf ook al op liggen ‘kappen’ zoals je weet) maar dat heeft op zich natuurlijk niet zoveel te maken met het onderwerp van deze discussie :).

 6. pj

  Zouden jullie ook niet ‘kappen’ op de ivoren toren van de KULeuven als ze niet zouden inspelen op dergelijke evoluties?

  Dit gezegd zijnde, als we dan toch moeten gaan betalen voor die KULeuven volgend jaar (en niet-geindexeerd als het van de Quaden afhangt), dan kunnen we even goed even anaal gaan doen als de gemiddelde belangengroep rond de luchthaven van Zaventem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *