site stats

iTrip

€525 (€615) zal Mobistar uiteindelijk vragen voor de iPhone 3G. Welke idioot geeft zoveel geld uit aan een smartphone, die zelfs in onze buurlanden honderden euro's goedkoper wordt aangeboden? Bij Mobistar verwachten ze, ondanks het recente gemekker rond de dalende koopkracht, alleszins een stormloop, nu vrijdag: De eerste weken geldt een beperking van één toestel per klant als gevolg van de gelimiteerde voorraad. Ik hoop dat ze met hun voorraad blijven zitten en dat al diegenen die dit hebbeding graag op zak zouden hebben, gewoon een trip overwegen naar de Verenigde Staten. Daar kost hij, zeker nu met de extreem lage dollar, maar €125 (€190 voor hetzelfde toestel met een schijfje van 16GB). Dat is vierhonderd euro's (!) goedkoper dan hier. Als ik er daar drie koop, deze hier tegen een mooie prijs kan verkopen, is mijn reis terugbetaald. Ik vertrek eind juli; voor wie moet ik er eentje meebrengen?

      
Geschreven door Stefaan

17 Reacties

 1. ikin

  Dat zou ik niet doen… Naar wat ik gelezen heb is de “3G” in de VS anders dan die in Europa, en zou dat al conflicten geven. Verder wordt het hebbedingetje bij deze versie al geactiveerd in de winkel, waardoor de workaround voor het bijhorende Amerikaanse abbo niet meer mogelijk is…
  Verder is het een relatief normale prijs… een HTC of dure Nokia kost ook al vlug 450+ (zelfs tot 680€, laatst gezien in de MediaMarkt!)

 2. Tom

  Three flaws in the plan:

  1. Douane
  2. Beperkte voorraad in US, wellicht ook één per klant. Ik las her en der al dat er verplicht met credit/debitcard moet betaald worden om de identiteit vast te stellen.
  3. Verplicht ondertekenen van een contract bij de aankoop.

  Hij is 400 euro goedkoper, inderdaad, waarvan zeker 200 euro door AT&T wordt betaald. Dus ze zullen die gesubsidieerde iphones niet zomaar naar europa laten vertrekken 🙂

 3. Inferis

  Allé, STEW stelt teleur. Je zou verwachten dat je je op z’n minst toch deftig zou informeren alvorens in een franse coleire te schieten. 😉

  Dat de iPhone in de VS (en in Nederland) een pak goeiekoper is ligt idd aan het abonnement dat dat er aan vasthangt.

  Zelfs met een lagere initiele TCO in Nederland zit je uiteindelijk toch nog aan een hogere uitgave dan wanneer je het ding hier zou kopen (want je moet ook je eigen abonnement hier betalen, natuurlijk). Dat betekent dus én unlocken én dubbel abonnenment betalen.

  Dan denk ik toch maar een idioot te zijn en hier een telefoon te kopen. 😉

 4. Pingback: Inferis’ Mind Dump » Blog Archive » iTrip

 5. Stefaan

  @Inferis: Zelfs met die extra abonnementskosten blijft de iPhone in de VS (Nederland?) toch nog een stuk goedkoper dan hier, en vormt het prijsverschil waarschijnlijk nog steeds een extra stimulans om een overzeese trip te ondernemen/eentje te laten overkomen?

 6. Karel

  Stefaan,

  Dan nog: je gaat als niet-Amerikaan nooit een abonnement afgesloten krijgen en dus een iPhone gekocht krijgen in Amerika. En dan nog steeds is hij gelockt voor de Amerikaanse markt, al zal Piet Piraat daar wel een oplossing voor vinden zeker…

  En aan allen die denken dat hij over een jaar niks meer gaat kosten: dream on…

 7. Tom

  De TCO in landen met gesubsidieerde toestellen is ook niet zo laag als je denkt, onlangs was er nog een mooi artikel over.
  Ik vind het verbod op koppelverkoop zo slecht nog niet, uiteindelijk weten we waar we aan toe zijn, in plaats van ons blind te staren op een aankoopprijs van 1 euro en ons vervolgens voor 2 jaar gedwongen zien om maandelijks 70 euro neer te tellen..
  Zoals al eerder aangehaald, de prijs ligt in dezelfde categorie als de concurrentie.
  Het enige jammer is dat er voor deze prijs geen echt navigatieprogramma meegeleverd is. Ik veronderstel dat je nu wat kan navigeren met Google Maps, tenminste als je een constante (3G) internetverbinding hebt. Als er ooit een specifiek GPS-programma komt (Tomtom kreeg blijkbaar geen permissie), zal dit weer een 100 euro kosten schat ik, misschien nog meer afhankelijk van de meegeleverde kaarten. Deze nemen dan ook nog eens dure ruimte in beslag, die niet uitbreidbaar is met kaartjes.
  Maar het blijft wel een interessant apparaat, zeker omdat de concurrentie nu op achtervolgen is aangewezen.

 8. Bart

  In het buitenland is de iPhone zelf stukken goedkoper, maar ben je wel verplicht een contract van twee jaar te tekenen waarbij je het toestel eigenlijk afbetaald.

  FYI: De nieuwe iPhone is goedkoper dan het vorig model in de VS, maar het contract is een beetje duurder geworden per maand waardoor je eigenlijk meer betaald voor het toestel.

 9. Tom

  Een kleine correctie: de contractprijzen bij AT&T zijn hetzelfde gebleven, alleen bundelen ze de iPhone nu met de 3G-pakketten, die inderdaad iets meer kosten per maand. Je krijgt er ook wel meer voor in de plaats.

 10. Pingback: iPhone in België | Kris Van den Bergh

 11. Jelle Gordyn

  Ik wacht nog om te zien hoeveel hij los kost in Frankrijk, in loop van volgende week komt ie daar uit. Gok waarschijnlijk wel even duur, maar je weet nooit. Voor 4,6 euro ben je al met de trein in de Panne, vandaar lijkt de grens me niet te ver.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *