site stats

Tip voor Mugabe

Als we president Mugabe van Zimbabwe één tip mogen geven om de slabakkende economie van het Zuid-Afrikaanse land lichtjes op te krikken: zet die Zimbabwaanse dollars gewoon en masse op eBay, want daar brengen ze fortuinen op. Het is zowaar de populairste valuta op de hele veilingsite! En zeker nu de centrale bank van Zimbabwe heeft besloten tien nullen van de Zimbabwaanse dollar af te halen, worden die biljetten met meer dan tien nullen echt wat geld waard…

Een pakje koffiebonen kost nu in Zimbabwe al meer dan een miljard Zimbabwaanse dollar. Tien jaar geleden kon je voor dat bedrag nog zestig nieuwe auto’s kopen.
(De Standaard, 31 juli 2008)

      
Geschreven door Stefaan

2 Reacties

  1. pj

    Mugabe is een achterlijke crimineel. Hij betaalt elke maand meer dan een half miljoen euro aan een Duits bedrijf om zijn geld massaal bij te printen. Als er dan hyperinflatie komt steekt hij het op het Westen… een communistische idioot is het. Doet me ook denken aan Trui Kerkhove, die dacht ook dat de Argentijnse geldcrisis door ‘speculanten’ kwam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *