site stats

Billy: opgebruiken is de boodschap

Bloggen heeft zijn voordelen. Gisteren in de brievenbus: twee Billy cadeaubons van elk 25 euro. Billy is de naam van een nieuwe online geschenkbonformule: een voorafbetaalde MasterCard die je in elke online shop kan gebruiken, op voorwaarde dat die laatste betalingen met MasterCard accepteert.

Mijn ervaring? Om te beginnen gaat er wel héél wat vooraf aan het gebruik van je Billy. Achtereenvolgens:

  1. Een kaartje in de bus om te melden dat er een Billy aankomt.
  2. Een sms met een verwijzing naar een e-mail.
  3. Een e-mail met een link naar een webpagina.
  4. Een webpagina waarop je een sms moet aanvragen.
  5. Een sms met code die op de webpagina moet worden ingevoerd.

Vervolgens is er het probleem dat andere bloggers reeds aankaartten. Als je iets aankoopt, is Billy je enige betalingsmiddel. Dat wil zeggen: heb je een Billy van 25 euro ontvangen, is het onmogelijk om een JVC-camera van 350 euro aan te kopen door 325 euro bij te leggen. En als je iets koopt van 24 euro, is het moeilijk om die laatste euro ergens zinvol te besteden -tenzij je de Billy managers wat drinkgeld wíl achterlaten.

Onze tips om ten volle van je Billy te genieten:
– Heb je je keuze gemaakt en is de prijs groter dan je Billy, koop dan eerst een geschenkbon ter waarde van je Billy. De meeste grote winkels hebben tegenwoordig die mogelijkheid. Zo kan je nadien makkelijk het resterende bedrag bijpassen.
– Heb je je keuze gemaakt en is de prijs kleiner dan je Billy, dan kan je je Billy makkelijk ontladen. De meeste betaaldiensten van service providers (bijvoorbeeld die van je webhostingbedrijf, je eBay verkopersaccount…) bieden je de kans eenmalige online betalingen te verrichten voor een bedrag van je keuze. Vul je volledige Billy bedrag, of het nog resterende tegoed in en je Billy wordt tot op de laatste eurocent goed besteed.

Een vraag die je je bij deze laatste puntjes terecht kan stellen: waarom zou iemand kiezen voor een Billy kadobon eerder dan voor een envelop met centjes of een storting van zijn nieuwjaarsgeld? We weten het zelf ook niet. Een offline prepaid kredietkaart zou in elk geval een pak handiger zijn, want in offline winkels mag je vaak verschillende betalingsmiddelen combineren. Komaan Billy, go offline!

      
Geschreven door Ewoud

5 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *