site stats

Gratis abonnement op De Tijd: de follow-up

Net als waarschijnlijk vele anderen, nam ik korte tijd geleden een gratis abonnement van één maand op de krant De Tijd. Allemaal goed en wel, maar wat me stoort is de follow-up na afloop van die maand. Het telefoontje met de vriendelijke vraag of ik het abonnement wil verlengen, daar is helemaal niets mis mee. De ‘aanmaningen’ zijn iets erger.

Als ik een bericht als dit ontvang -hun tweede schrijven sinds de afloop van mijn abonnement- voel ik mij een wanbetaler en dat komt mijn mening over De Tijd niet ten goede. Welgeteld een halve zin van deze brief is vriendelijk opgesteld (“wij nodigen u vriendelijk uit”), de rest komt bevelend (“Totaal te betalen”) en voor mij dus arrogant (“RAPPEL”) over.
Nooit, beste mensen van De Tijd, ga ik in op dit aanbod. Ik betaal met plezier enkele euro’s meer aan een krant die wél weet hoe promoties vriendelijk over te brengen.

UPDATE: Voorlopige balans: 2 aanmaningen en evenveel telefoontjes. Voorlopige conclusie: neem nooit een abonnement bij De Tijd. Spammen is een misdrijf.

      
Geschreven door Ewoud

2 Reacties

  1. Koen

    Ouch, slechte zet. Als je iets een maand op proef krijgt, dan verwacht je dat je mag ‘proeven’ en mag besluiten dat je het niet lekker vindt. Zoals deze brieven opgesteld zijn lijkt het een evidentie dat je je abonnement ‘verlengt’. Toch wel veel pretentie van De Tijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *