site stats

Loft ****

Waar is die mooie tijd dat heel Vlaanderen in de ban was van De Mol? Afleveringen werden opgenomen en herbekeken, op zoek naar aanwijzingen en sporen die de verrader, dé mol moesten ontmaskeren. Hetzelfde is het geval met Loft, de nieuwste film van Bart De Pauw en Erik Van Looy. Loft is het best vergelijkbaar met een langgerekte slotaflevering van het populaire Woestijnvisprogramma. Eén iemand, man of vrouw (ik houd mijn mond), is niet diegene die hij/zij zegt te zijn, en Loft zit alvast boordevol met knipoogjes naar die ene saboteur. Ik weet niet meer precies wanneer ik één van de personages aandachtiger begon te bekijken en na verloop van tijd te verdenken, maar het was in dit geval leuk om het bij het foute eind te hebben, en misleid te worden door het uitgekiende scenario van De Pauw. Belgische kazen blijven verbazen, zo ook Woestijnvisproducties, en ik hoop dat het Vlaamse productiehuis dit niveau kan blijven handhaven zo zonder een Bart De Pauw.

Loft duurt twee uur en kan ook twee uur lang blijven boeien. Is het niet door een mooie plotwending van De Pauw, dan wel door een leuk grapje van Marnik, één van de vijf vrienden, of de meesterlijke muziek van de Amerikaans-Duitse componist Wolfram de Marco (die zijn climax bereikt in de Casinoscène), of het strakke en erg stijlvolle decor (dat trouwens nog altijd in stukjes en beetjes wordt weggegeven door De Standaard). Of gewoon door de acteerprestaties, in het bijzonder die van Bruno Vanden Broecke en Matthias Schoenaerts. 3,2 miljoen euro mocht Erik van Looy besteden aan zijn prent. Dat is naar Vlaamse normen zeker niet weinig, maar voor een vergelijkbare Hollywoodfilm waarschijnlijk nog niet genoeg om de acteurs mee te betalen. Het geld werd alvast goed besteed, want minpunten kan ik zo meteen niet noemen. Daarvoor ga ik de film eerstdaags nog eens bekijken.

      
Geschreven door Stefaan

5 Reacties

  1. Kevin

    Volgens mij ben ik de enige persoon in de wereld die Loft niet zo goed vond (en bij momenten zelfs langdradig).
    Voor de film begon zei ik tegen mijn vriendin: “die persoon gaat het gedaan hebben” (voor de fun want ik wist het echt niet) en na twee (vermoeiende) uren had ik gelijk. Zo moeilijk was het trouwens niet.
    De Zaak Alzheimer was veel beter.

    Maar ja…don’t hate me for my opinion.

  2. Pingback: Loft meest succesvolle film ooit » STEW.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *