site stats

CWF 2008: een interessante dag

foto (c) Pieter Baert
(foto copyright Pieter Baert)

Zoals aangekondigd waren we gisteren te gast op de eerste dag van het Creativity World Forum. Er is al veel over gezegd en geschreven, dus we houden het kort en formuleren onze bedenkingen bij drie sprekers die erg van elkaar verschilden; zowel inhoudelijk als qua aanpak.

Patricia Ceysens (Vlaams minister van o.a. ondernemen) stak van wal met een speech over de noodzaak van ondernemen bij creativiteit. Dit deed ze door vergelijkingen te maken met het werk van Leonardo Da Vinci. Wij vonden het allemaal wat vergezocht, maar dat kon ook liggen aan het feit dat Patricia niet meteen de beste spreker is. Haar Engels in combinatie met het geketend zijn aan haar bladen tekst maakten dat haar praatje niet echt overtuigend overkwam. Jammer, want haar bedoelingen en afsluiter waren goed. Wie wist dat Al Jazeera programma’s van Studio 100 uitzendt?

De volgende spreker was een klepper van formaat en meteen de hoofdgast van het Forum: John Cleese over Het Belang van Creativiteit. Cleese is een ervaren spreker en weet zijn publiek te boeien vanaf minuut één. Met hier en daar een grapje, veel levenservaring en een boekentip (Hare Brain, Tortoise Mind). STEW haalde de camera boven en brengt binnenkort enkele beelden van de held die vanaf deze week ook zijn eigen kanaal heeft op YouTube.

De derde spreker waarover ik het wil hebben is Martin Heylen, bekend als vliegende reporter in Man Bijt Hond. Martin is geen geoefend spreker, maar kon zijn publiek wel het luisteren opleggen door op zijn eigen bescheiden wijze te vertellen hoe hij reportages maakt. Het niveau lag natuurlijk niet zo hoog als bij Cleese, hij wekte wel sympathie op en ook de videofragmenten die hij mee had gebracht sloegen beter aan dan het fragment dat Ceysens eerder op de dag had getoond.


(foto copyright Luc Van Braekel)

Verder nog meegeven dat de organisatie er duidelijk alles aan deed om het het publiek zo aangenaam mogelijk te maken. De bezoekers werden gesoigneerd en het SpotMe toestel was een leuk gadget om tussendoor kennis te maken met collega’s. Kortom: een zeer geslaagde ervaring!

      
Geschreven door Ewoud

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *